Шустер: «Відчуваю, що в новинах по всій країні все стало дуже позитивним»

3 Липня 2010
15488
3 Липня 2010
02:20

Шустер: «Відчуваю, що в новинах по всій країні все стало дуже позитивним»

15488
Шустер: «Відчуваю, що в новинах по всій країні все стало дуже позитивним»

Савік Шустер відчуває, що в новинах по всій країні все стало дуже позитивним. Про це він сказав в ефірі «Шустер live» 2 липня, відповідаючи на прохання голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова назвати реальні приклади утисків свободи слова.

 

«У своєму запитанні (до Хіларі Клінтон) ви констатували факт, що є настороженість, що в Україні згортається свобода слова. У чому ви бачите згортання свободи слова в Україні і чи є якісь реальні приклади цього чи загальне міркування, як у деяких політиків, про все і ні про що?», - поцікавився пан Єфремов, принагідно згадавши історію американського журналіста, звільненого за публікації про реальні дії військ США в Іраку.

 

Савік Шустер відповів, що про це говорять його колеги, крім того створена організація проти цензури - громадський рух «Стоп цензурі!». «Але я відчуваю, що в новинах по всій країні все стало дуже позитивним», - додав він.

 

На це Олександр Єфремов зауважив, що він дивиться 5 канал, і його радують виступи журналістів, «які стільки недоліків кажуть про роботу нашу в тому числі, що іноді навіть не встигаєш перетравити».

 

Згодом ведучий «Шустер live» розповів, що, якби мав час, поставив Хіларі Клінтон ще одне запитання: «Пані держсекретар, якби у Сполучених Штатах директор об'єднаного відомства ЦРУ і ФБР був власником національного каналу ABC, CBS тощо, чи постало б якось питання свободи слова?».

 

Присутні політики також навели пану Єфремову свої приклади згортання свободи слова.

 

За словами народного депутата Володимира Яворівського (БЮТ), регіональна преса отримує вказівки не критикувати владу. «У Кіровоградській області губернатор дав вказівку через свою заступницю редакторам районних газет: жодного негативного слова про сьогоднішню владу», - сказав він.

 

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розповів про те, що командир «Беркута» ставить питання про притягнення журналіста Нового каналу Сергія Кутракова до кримінальної відповідальності. «Хіба це не є конкретний приклад ущемлення свободи слова в Україні?», - запитав він.

 

Водночас народний депутат Ірина Геращенко (НУНС) висловила думку, що слід хоча б вислухати журналістів, які заявляють про утиски свободи слова: «Якщо сьогодні є так багато сигналів про те, що свободи згортаються, то ви маєте це враховувати. А прикладів чимало. Мені здається, якщо журналісти сьогодні говорять, що їх турбує цензура в Україні, потрібно їх хоча б вислухати».

 

Пані Геращенко також нагадала про створення парламентської слідчої комісії щодо цензури, за яку Партія регіонів не дала жодного голосу, та про формування нового складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, куди - попри заяви влади про відбір не за партійними прапорами, а за фаховістю - увійшли непрофесіонали.

 

На всі ці репліки Олександр Єфремов згадав, як він збирав журналістів напередодні Дня журналіста і просив навести приклади утисків свободи слова, але так їх і не отримав. «І коли я збирав їх напередодні Дня журналістів і ми говорили на цю тему, я ставив запитання: назвіть мені приклади, які підтверджують, що в нас іде те, про що ви говорите. Жоден журналіст, який був присутній на зустрічі, на щастя чи на жаль, мені таких прикладів навести не міг. Тому я й ставлю запитання: чи є конкретні приклади, чи їх немає», - заявив депутат.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15488
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
случайно зашла
5046 дн. тому
Жоден журналіст, який був присутній на зустрічі, на щастя чи на жаль, мені таких прикладів навести не міг. это значит, что приглашали только дружественных журналистов, и не более.
Гер
5047 дн. тому
Керівникам обласних ТРК даются завдання щодо постійного, в позитивному ракурсі. висвітлення діялності нової влади. Кожного тижня вимагаються й ведуться звіти до Держтелерадіо щодо кількості, тривалості. тематики показаних матеріалів про "державотворчу" діяльність Президента та Кабінета Міністрів. З києва постійно надсилаються змонтовані матеріали щодо діяльності нової влади: і всі ці матеріали в обовязковому порядку журналісти обласних ТРК, які ведуть відповідну тематику, зобовязані "вставляти" в свої програми.
Знающий
5047 дн. тому
Не надозабывать, что Савик занимается БИЗНЕСОМ и получает огромные гонорары. При этом, он гражданин Италии. А теперь объясните мне, как может именно БОГАТЫЙ человек, НЕ гражданин Украины заботиться об интересах простых людей, журналистов? Он лишь заботится о своих денежных источниках в этой стране. ЧЕМ БОЛЬШЕ БАРДАК В СТРАНЕ и БЕДНЕЕТ НАРОД, ТЕМ БОЛЬШЕ БОГАТЕЮТ САВИКИ, КИСЕЛЁВЫ и все, кто сидят у них в студии. В цивилизованной стране они давно потеряли бы работу и свои гонорары. Давай Телекритика, раскачивай лодку своей "Без цензурой", поддерживай этих псевдожурналистов!
Парамон
5047 дн. тому
Ну звичайно ж немає ніяких утисків. І журналіст з камерою напав на загін "Беркута", і ректор академії сам спеціально запросив хочаб когось із КДБ (чи як вони там називаються) щоб чайку попити та довідатись останні чутки про шпигунів яких ніхто не ловить. І в Нацраду людей із досвдом збирання сміття та липовими дипломами обрали не тому що вони люблять дивитись канал Інтер, а тому що в Нацраді порсто треба вчасно вивозити сміття. І компанії голови СБУ забороняють через чесний суд членам Нацради приймати участь у засіданнях. І ліцензії забирають. І журналісти кажуть пор тиск. І... А фактів дійсно немає...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду