Новинярі «1+1» закликали «Українську правду» писати про них тільки коректно

2 Липня 2010
17452
2 Липня 2010
17:46

Новинярі «1+1» закликали «Українську правду» писати про них тільки коректно

17452
Новинярі «1+1» закликали «Українську правду» писати про них тільки коректно

Колектив ТСН просить журналістів «Української правди» дотримуватися принципів професійної етики, пишучи про своїх колег. Про це йдеться у їхньому відкритому листі, підписаному шеф-редактором ТСН Олексієм Рогатніком.

 

ТСН називає останню новину «Української правди» про цензуру на ТСН (невихід в ефір основного випуску ТСН відео з начиткою про помилки в оформленні бізнес-форуму за участю президентів Україні і Шрі-Ланки) фальшивкою, яка «виставляє в неприємному світлі одного зі співробітників нашої редакції, журналіста Григорія Жигалова».

 

ТСН стверджує, що журналісти «Української правди» використали слова Жигалова у своїй інтерпретації. «Мої слова представили некоректно. У першу чергу, хочу підкреслити - не джерела на "1+1" "повідомили" "Українській правді" (тобто поскаржилися, як це подано в опублікованому повідомленні), а кореспондент "Української правди" в приватному спілкуванні запитав у мене, чи правда, що матеріал не був показаний в ефірі. Я підтвердив, що матеріалу в ефірі не було, і додав, що причини мені невідомі», - цитується в листі слова Жигалова.

 

За його словами, коли йому стало відомо, що зміст розмови збираються опублікувати, він попросив, щоб деталі журналісти дізнавалися безпосередньо у випускового режисера або редактора ТСН.

 

«Незважаючи на це, журналіст "правди" опублікував повідомлення у вигаданій ним інтерпретації. При цьому додавши, що нібито його "співрозмовник" на "1+1" заявив, що матеріал пішов у нічному випуску, так як цей випуск є менш пріоритетним, і тому менше цензурується. Це твердження також є брехнею. А слова "менш пріоритетний" відносно будь-якого випуску ТСН, є для кожного з нас щонайменше образливими», - наголошується в листі.

 

ТСН повідомляє, що сюжет про конфуз із банером на бізнес-форумі не вийшов о 19.30 з технічних причин - через відсутність відеоряду. «Цей сюжет в принципі був ініційований редакторами ТСН, над ним працювали в останній момент і просто не встигли отримати з пулу досить якісне зображення тієї самої літери "ы". А цитата "Української правди", з посиланням на "співрозмовника" про те, що сюжет був змонтований задовго до основного випуску, є брехнею», - йдеться в листі.

 

Редакція наводить приклад, як 17 червня в ТСН був проанонсований сюжет про ситуацію навколо Софії Київської, але в ефір так і не вийшов, оскільки його не встигли змонтувати.

 

Обговоривши публікацію УП на щотижневій летючці, колектив ТСН вирішив написати відкритий лист і просить колег з «Української правди» бути коректними і дотримуватися законів журналістської етики.

 

Нагадаємо, 30 червня інформація про помилки в оформленні бізнес-форуму за участі президентів України та Шрі-Ланки («його высокоповажність») не потрапила у вечірній випуск ТСН, хоча тема була проанонсована. За даними джерел УП в ТСН, начитка з відео була готова, але не вийшла в ефір з невідомих причин, хоча час у випуску ще залишався. Піар-директор «1+1» Анастасія Жук повідомила, що начитка вийшла в нічному випуску ТСН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17452
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
умник
5063 дн. тому
"недобір" 53 секунди, тоді як сама начитка не більше 15 секунд» - это журналист УП сам придумал ? что-бы апелировать такой информацией надо иметь доступ INEWS.... Неужели творцы сначала сливают информацию, а потом пытаются отмыться и быть чистенькими. Жиргалов - ТЫ КТО ??? К-во упоминаний в СМИ не повысят Ваш гонорар на новой работе.
Кукарача
5064 дн. тому
ТИМ: А причем к этой новости Мосейчук? Здесь открылась книга жалоб и предложений?
ТИМ
5065 дн. тому
Уберите Мосейчук! Сил уже нету! Луноликая базарная торговка с глазами на переносице. При этом самовлюбленная и нахрапистая. Ну достала ж. Неужели девок нормальных, толковых нету??????
Грамофон
5065 дн. тому
Ну ТСН и наивные, укрправдовцы же борцуны со стажем - им приврать ради борьбы за правое дело (или ради красного словца) что два пальца об асфальт
Материнка
5065 дн. тому
Ну звичайно, одні прибріхують, а інші винуваті.
Борменталь
5065 дн. тому
Господа-с, а не вымыть ли Вам руки и рот? Дурно пахнет от Ваших изъяснений. Я понимаю, поплёскивать дерьмецом на кого-то прикрываясь псевдо, создаёт иллюзию безнаказанности, да и рука привыкает к поливу и нос к запаху, но топорно работаете, утончённости нет. Просто сквозит обида на Катеринчук или кого-то из бывших НТНовцев. Они у Вас заняли червонец и не отдали? Так Вы скажите, я верну, ради чистоты воздуха не жалко. А вобще, ТК упорно не желает проситься с репутацией забора, на котором пишут все кому рука чешется. Ведь это так просто ввести регистрацию поимённую. Мне не стыдно будет вскрыть маску, а вот кому-то прийдётся замолчать, да-с господа.
Йосыпивна на марше
5065 дн. тому
Не плюсы это! Не плюсы вылизывают, скаржаться и втихаря повидомляють, а потом пишут открытые листы и пытаются пнуть своих коллег с УП, чтоб их керивнык Рогатник не пнул их! Все это делают кукушата Натали Йосыпивны, НТНовские недоучки. Так их учили: продавай людей первым, а то продадут тебя. Они не умеют по-другому.
Русский филолог
5066 дн. тому
Это просто сюрреализм какой-то... Если "плюсы" вылизывают Ганусе Герман все мыслимые и немыслимые места - то хоть бы уже молчали. Сборище подонков
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду