Валерій Хорошковський: «Цензури немає, є випадки»

27 Червня 2010
12051
27 Червня 2010
22:00

Валерій Хорошковський: «Цензури немає, є випадки»

12051
Валерій Хорошковський: «Цензури немає, є випадки»

Глава СБУ Валерій Хорошковський переконаний, що в Україні немає цензури.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер», коментуючи свою зустріч з активістами «Стоп цензурі!», пише «Українська правда».

 

«Розмова про цензуру є. На мій погляд, цензури як такої немає. Ті випадки, які фіксувалися, в тому числі в журналістському середовищі, - це випадки, - зазначив глава СБУ. - Але чи є система по обмеженню свободи слова, чи є втручання в редакційну політику - це було основою нашої розмови з активістами руху "Стоп цензурі!" Ми проговорили майже дві години і ми напрацювали певний план дій. Я детально доповів про це президенту і буквально через декілька днів було фундаментальне доручення президента, що потрібно зробити в цій сфері».

 

Глава СБУ додав, що це доручення, зокрема, стосувалося «створення суспільного телебачення».

 

Коментуючи пропозицію руху «Стоп цензурі!» залучити своїх представників до обговорення створення суспільного мовлення на Гуманітарній раді, Хорошковський заявив: «Це абсолютно слушна пропозиція».

 

«Треба, щоб дві сторони, а може й більше сторін, сідали за круглий стіл, ухвалювали рішення, тому що люба утаємниченість в цих питання призводить до певної недовіри», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12051
Читайте також
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду