detector.media
27.06.2010 22:00
Валерій Хорошковський: «Цензури немає, є випадки»

Глава СБУ Валерій Хорошковський переконаний, що в Україні немає цензури.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер», коментуючи свою зустріч з активістами «Стоп цензурі!», пише «Українська правда».

 

«Розмова про цензуру є. На мій погляд, цензури як такої немає. Ті випадки, які фіксувалися, в тому числі в журналістському середовищі, - це випадки, - зазначив глава СБУ. - Але чи є система по обмеженню свободи слова, чи є втручання в редакційну політику - це було основою нашої розмови з активістами руху "Стоп цензурі!" Ми проговорили майже дві години і ми напрацювали певний план дій. Я детально доповів про це президенту і буквально через декілька днів було фундаментальне доручення президента, що потрібно зробити в цій сфері».

 

Глава СБУ додав, що це доручення, зокрема, стосувалося «створення суспільного телебачення».

 

Коментуючи пропозицію руху «Стоп цензурі!» залучити своїх представників до обговорення створення суспільного мовлення на Гуманітарній раді, Хорошковський заявив: «Це абсолютно слушна пропозиція».

 

«Треба, щоб дві сторони, а може й більше сторін, сідали за круглий стіл, ухвалювали рішення, тому що люба утаємниченість в цих питання призводить до певної недовіри», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY