Кабельники просять Ландіка не включати всі українські канали до універсальної програмної послуги

25 Червня 2010
18109
25 Червня 2010
13:10

Кабельники просять Ландіка не включати всі українські канали до універсальної програмної послуги

18109
Кабельники просять Ландіка не включати всі українські канали до універсальної програмної послуги

Об'єднання кабельних операторів звернулися з відкритим листом до народного депутата Володимира Ландіка з проханням відкликати його законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій».

 

Як повідомляла ТК, цей документ пропонує зобов'язати провайдерів програмної послуги включити до всіх пакетів усі українські канали, які здійснюють не тільки ефірне, а й супутникове мовлення.

 

Кабельники в цілому підтримують пропозицію врегулювати доступ до обов'язкових телепрограм в законі «Про телекомунікації», зобов'язавши всіх провайдерів платного телебачення (і супутникових, і IPTV) надавати універсальну програмну послугу. «Практична реалізація цієї норми позитивно позначилася б на розвитку конкурентного середовища, оскільки наразі питання надання універсальної програмної послуги різними суб'єктами, що застосовують різні технології, не врегульовано, а це ставить у привілейоване становище ті підприємства, які застосовують, наприклад, супутникові чи IP-технології», - ідеться у зверненні.

 

Однак провайдери виступають проти зобов'язання включати до всіх пакетів усі українські ефірні і супутникові канали. Згідно з Державним реєстром телерадіоорганізацій, в Україні нараховується понад 100 телерадіоорганізацій, які ведуть ефірне й супутникове мовлення. А за даними кабельників, наразі в Україні нараховується лише декілька багатоканальних телемереж, які здатні технічно забезпечити одночасну ретрансляцію 100 програм. «Всі інші ж, понад 600, одного дня опиняться поза законом в умовах притягнення до відповідальності», - зауважують оператори.

 

Звернення підписали керівники асоціації «Укртелемережа», Західноукраїнської гільдії операторів кабельного телебачення, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж, Телекомунікаційної палати України, об'днання «Донбастелемережа» і Спілки кабельного телебачення України.

 

Нагадаємо, що кабельні оператори пропонують включати до універсальної програмної послуги лише загальнонаціональні програми державних, комунальних, громадських ТРО, парламентський телеканал і суспільне телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду