detector.media
25.06.2010 13:10
Кабельники просять Ландіка не включати всі українські канали до універсальної програмної послуги

Об'єднання кабельних операторів звернулися з відкритим листом до народного депутата Володимира Ландіка з проханням відкликати його законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій».

 

Як повідомляла ТК, цей документ пропонує зобов'язати провайдерів програмної послуги включити до всіх пакетів усі українські канали, які здійснюють не тільки ефірне, а й супутникове мовлення.

 

Кабельники в цілому підтримують пропозицію врегулювати доступ до обов'язкових телепрограм в законі «Про телекомунікації», зобов'язавши всіх провайдерів платного телебачення (і супутникових, і IPTV) надавати універсальну програмну послугу. «Практична реалізація цієї норми позитивно позначилася б на розвитку конкурентного середовища, оскільки наразі питання надання універсальної програмної послуги різними суб'єктами, що застосовують різні технології, не врегульовано, а це ставить у привілейоване становище ті підприємства, які застосовують, наприклад, супутникові чи IP-технології», - ідеться у зверненні.

 

Однак провайдери виступають проти зобов'язання включати до всіх пакетів усі українські ефірні і супутникові канали. Згідно з Державним реєстром телерадіоорганізацій, в Україні нараховується понад 100 телерадіоорганізацій, які ведуть ефірне й супутникове мовлення. А за даними кабельників, наразі в Україні нараховується лише декілька багатоканальних телемереж, які здатні технічно забезпечити одночасну ретрансляцію 100 програм. «Всі інші ж, понад 600, одного дня опиняться поза законом в умовах притягнення до відповідальності», - зауважують оператори.

 

Звернення підписали керівники асоціації «Укртелемережа», Західноукраїнської гільдії операторів кабельного телебачення, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж, Телекомунікаційної палати України, об'днання «Донбастелемережа» і Спілки кабельного телебачення України.

 

Нагадаємо, що кабельні оператори пропонують включати до універсальної програмної послуги лише загальнонаціональні програми державних, комунальних, громадських ТРО, парламентський телеканал і суспільне телебачення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY