КНМП і ще дві регіональні медіа-профспілки пропонують відмовитися від з’їзду НМПУ

23 Червня 2010
8315
23 Червня 2010
15:31

КНМП і ще дві регіональні медіа-профспілки пропонують відмовитися від з’їзду НМПУ

8315
КНМП і ще дві регіональні медіа-профспілки пропонують відмовитися від з’їзду НМПУ

Київська, Запорізька і Волинська незалежні медіа-профспілки пропонують відмовитися від проведення 27 червня з'їзду Незалежної медіа-профспілки України, оскільки «його підготовка відбувається кулуарно, без дискусії про шляхи реформування профспілки», а також не відбулося публічного і гласного висунення делегатів від регіональних організацій. Відповідну заяву КНМП поширила 23 червня.

 

Три регіональні медіа-профспілки пропонують провести з'їзд у найближчий місяць-два, запросивши на захід більше половини членів організації або 2/3 делегатів від місцевих організацій.

 

Також вони пропонують скасувати рішення про зміну системи сплати членських внесків, винести це питання на розсуд з'їзду, а крім цього - поновити права членів профспілок, які були виключені з НМПУ через несплату, та визнавати права членів НМПУ та делегатів від місцевих організацій, якщо вони сплатили мінімум 10% від зібраних внесків.

 

Насамкінець КНМП, Запорізька і Волинські незалежні медіа-профспілки хочуть, щоб була оприлюднена інформація про протоколи всіх засідань комітету НМПУ, тексти розпоряджень голови НМПУ та інші документи, що видавав комітет НМПУ або голова комітету особисто.

 

Голова комітету НМПУ Роман Скрипін у коментарі ТК сказав, що з'їзд не переноситимуть, він відбудеться 27 червня. «Як можна переносити, якщо люди, які за це виступають, юридично не є членами НМПУ, бо не платять внески?», - риторичним запитанням відповів він. За його словами, НМПУ закликала розпочати переговорний процес щодо реформування та об'єднання профспілок, але регіональні медіа-профспілки так і не сформували переговорні групи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8315
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехе
5068 дн. тому
Это Скрыпин сам с собой будет что ли собираться? Или вдвоём с Гузём? НМПУ без региональных организаций - это пустышка, которая нужна только для того чтобы выдвинуть Лигачёву и Шевченко в Нацсовет по радио и ТВ. А Рома Скрыпин просто захватил бренд организации и наплевал на тех, кто его выбирал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду