Суспільне телебачення: громадські активісти ситі «обіцянками-цяцянками»

23 Червня 2010
15918
23 Червня 2010
10:23

Суспільне телебачення: громадські активісти ситі «обіцянками-цяцянками»

15918
Уряд обіцяє до 1 вересня подати модель суспільного телебачення. Громадські активісти цьому віри не ймуть і планують самотужки лобіювати закони про суспільне мовлення в парламенті
Суспільне телебачення: громадські активісти ситі «обіцянками-цяцянками»

Віце-прем'єр Борис Колесніков за підсумками 100 днів роботи уряду Азарова пообіцяв до першого дня осені розробити «модель суспільного телебачення, яке буде цілком незалежним від держчиновників, від влади, яке буде водночас конкурентним».

 

Телебачення за дві гривні

 

Фінансово забезпечити конкурентоздатність урядовець хоче коштом внеску до бюджету цього телебачення 2-х гривень кожним зі сорока шести мільйонів українців. Натомість учасники конференції «Громадське мовлення: українсько-німецький обмін думками» за участі громадських активістів та Інституту економіки мовлення при Кельнському університеті дійшли думки про те, що будь-який уряд завжди прагнутиме контролювати ЗМІ, й тому громадськість має лобіювати законопроекти зі створення суспільного мовлення в парламенті. Очікування «доброго президента» чи уряду, який би втілив проект суспільного мовлення в життя експерти визнали марним.

 

А віз і нині там

 

Перший законопроект зі створення суспільного мовлення був внесений до Верховної Ради ще 1997 року, нагадав директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко. Але попри те, що всі уряди схвалювали цю ідею, жоден не виявив політичної волі до її втілення, зазначила член Нацради з телерадіомовлення Лариса Мудрак. З іншого боку, учасники дискусії визнали, що існуючі законопроекти не дають відповіді на всі ключові проблеми створення суспільного мовлення. Серед них такі засади, як джерела фінансування, технічна бази та принцип формування наглядової ради.

 

Олександр Савицький, радіо «Німецька хвиля»

 

Ілюстрація - «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Савицький, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15918
Читайте також
09.07.2010 13:50
Мар'яна Закусило
, Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
30 727
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 349
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Веревочка
5058 дн. тому
Опять или снова. Короче, наша песня хороша - начинай с начала.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду