Меджліс звернувся до ЗМІ щодо інциденту у Джанкої

19 Червня 2010
16540
19 Червня 2010
18:49

Меджліс звернувся до ЗМІ щодо інциденту у Джанкої

16540
Меджліс звернувся до ЗМІ щодо інциденту у Джанкої

Меджліс кримськотатарського народу звертає увагу ЗМІ на неприпустимість використання національної приналежності потерпілого та злочинця в інформуванні про інцидент, який стався напередодні у місті Джанкої, що у Автономній Республіці Крим.

 

За інформацією УНІАН, у другій половині дня 18 червня на околиці Джанкоя сталося вбивство дитини. Чоловік, підійшовши до хлопчика, що грав в пісочниці біля будинку, «попросив його подивитися на гарну пташку, що нібито пролітає в небі», після чого завдав «удару гострим предметом біля шиї» і зник. Свідками вбивства стали трирічна сестра хлопчика і п`ятирічна сусідка. Вони описали чоловіка міліціонерам. Підозрювагого вже затримали.

 

«Сподіваючись на швидке і об'єктивне розслідування всіх обставин трагедії, що сталася, і надання особи, що скоїла злочин, суду, Меджліс кримськотатарського народу звертає увагу на неприпустимість вказування ким би то не було національній приналежності потерпілого і злочинця, що може спричинити різке погіршення суспільно-політичної ситуації в Криму», - зазначено у зверненні за підписом прес-служби Меджлісу.

 

«Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що особа, яка скоїла вказаний злочин, незалежно від її національності, походження або інших відмінностей, має понести покарання в порядку, передбаченим чинним законодавством України та у відповідності з рішенням суду», - підкреслено у листі до ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16540
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VALENTYN
5072 дн. тому
Менджліс - правий. 15 пункт "Етичного кодексу українського журналіста": "15. Ніхто не може бути дискримінований через свою стать, мову, расу, релігію, національне, регіональне чи соціальне походження або політичні уподобання. Вказувати на відповідні ознаки особи (групи людей) слід лише у випадках, коли ця інформація є неодмінною складовою матеріалу". /// Здійснено кримінальний злочин. Національність не є неодмінною складовою КК. Дискримінуються інші громадяни зазначеної національності. І т.д.
Breeze
5073 дн. тому
Так, кажуть про "громадянина Туреччини" чи "вихідця з Кавказу", але у цьому разі аналогічно слід говорити про "громадянина України" та "вихідця з Криму" (чи, якщо переселенець - "вихідця з Узбекистану тощо). Бо чи говоримо ми "українець вбив хлопчика", "росіянин вбив хлопчика", "білорус вбив хлопчика" чи щось подібне?
нуну
5073 дн. тому
цікаво, чому на тб кажуть про злочинця - "вихідця кавказу", громадянина туреччини чи мешканця якогось міста. а тут - потрібно промовчати? цей лист виглядає наче рознарядка на випередження: що і як потрібно говорити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду