detector.media
19.06.2010 18:49
Меджліс звернувся до ЗМІ щодо інциденту у Джанкої

Меджліс кримськотатарського народу звертає увагу ЗМІ на неприпустимість використання національної приналежності потерпілого та злочинця в інформуванні про інцидент, який стався напередодні у місті Джанкої, що у Автономній Республіці Крим.

 

За інформацією УНІАН, у другій половині дня 18 червня на околиці Джанкоя сталося вбивство дитини. Чоловік, підійшовши до хлопчика, що грав в пісочниці біля будинку, «попросив його подивитися на гарну пташку, що нібито пролітає в небі», після чого завдав «удару гострим предметом біля шиї» і зник. Свідками вбивства стали трирічна сестра хлопчика і п`ятирічна сусідка. Вони описали чоловіка міліціонерам. Підозрювагого вже затримали.

 

«Сподіваючись на швидке і об'єктивне розслідування всіх обставин трагедії, що сталася, і надання особи, що скоїла злочин, суду, Меджліс кримськотатарського народу звертає увагу на неприпустимість вказування ким би то не було національній приналежності потерпілого і злочинця, що може спричинити різке погіршення суспільно-політичної ситуації в Криму», - зазначено у зверненні за підписом прес-служби Меджлісу.

 

«Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що особа, яка скоїла вказаний злочин, незалежно від її національності, походження або інших відмінностей, має понести покарання в порядку, передбаченим чинним законодавством України та у відповідності з рішенням суду», - підкреслено у листі до ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY