detector.media
06.06.2010 17:18
Фільм Лозниці представить Україну на фестивалі «Кінотавр»

У місті Сочі стартує російський фестиваль «Кінотавр 2010». З 6 по 13 червня тут представлять 74 картини, 14 з яких візьмуть участь у конкурсній програмі.

 

Майже половина, вісім режисерів-учасників конкурсу, репрезентують дебютні роботи.  Від України у програмі заявлений фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці. Крім нього, журі ознайомлять з такими  стрічками, як «Гастарбайтер» Юсупа Разикова, «Друге небо» Дмитра Мамулія , «Жити»  Юрій Бикова, «Золотий перетин»  Сергія Дебіжева, «Хто я?» Кліма Шипенка, «Зворотній рух»   Андрія Стемпковського, «Вівсянки» Олексія Федорченка, «Перемир`я»  Світлани Проскуріної, «Зниклий без вісти»  Анни Фенченко, «Сатисфакція»  Анни Матісон, «Слон»  Володимира Карабанова, «Людина біля вікна»  Дмитра Месхієва та «Явище природи»  Олександра Лунгіна і Сергія Осип`ї.

 

Як повідомляла ТК, зі своїм першим ігровим фільмом  «Щастя моє» Сергій Лозниця дебютував на цьогорічному Канському кінофестивалі. І хоча стрічка не здобула нагороди, вона змусила говорити про себе кінознавців. Зокрема, в коментарях «Радіо Свобода» російський кінокритик Андрій Плахов назвав його сильним і талановитим: «Як на мене - це дуже цікавий фільм, один із найвагоміших у конкурсній програмі Канського фестивалю, з абсолютно самостійним режисерським поглядом, відверто кажучи, навіть не очікував від Сергія Лозниці, який відомий як документаліст, але достатньо холодний у своєму стилі, такого сильного темпераменту і вміння впоратися з такою складною структурою. Це перша ігрова стрічка (не треба забувати про це!) але для мене вона демонструє абсолютно явний талант режисера, а головне - те, що йому є що сказати!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY