Президентом Міжнародної федерації журналістів переобрали Джима Бумелу

28 Травня 2010
12255
28 Травня 2010
22:03

Президентом Міжнародної федерації журналістів переобрали Джима Бумелу

12255
Президентом Міжнародної федерації журналістів переобрали Джима Бумелу

Завершив роботу конгрес Міжнародної федерації журналістів, який тривав з 26 по 28 травня в Кадісі, Іспанія. В останній робочий день було ухвалено програму дій на 2010-2013 рр. і обрано керівництво федерації. Так президентом МФЖ став британець Джим Бумела (Jim Boumelha), який займав цю посаду і раніше, а старшим віце-президентом обрали марокканця Мжахеда Йоунус (Mjahed Younous). Федерація отримала також нового віце-президента, скарбника і радників.

 

Джим Бумела у своєму виступі порушив тему професійної солідарності і боротьби журналістів за свої права.

 

«Будучи журналістами, ми з вами дуже різні. Часом - діаметрально протилежні. Але об'єднавшись і усвідомивши, що журналістика - це надбання громадськості, ми зможемо почати боротьбу за збереження основних принципів професії в світі, що безупину змінюється», - сказав він.

 

Наступний світовий конгрес міжнародної федерації журналістів відбудеться 2013 року.

 

Довідка

 

Джим Абделькерім Бумела (Jim Abdelkrim Boumelha), 1948 року народження - президент Міжнародної федерації журналістів з 2007 року. Проживає в Оксфорді, Велика Британія. Як журналіст починав свою професійну діяльність у видавництві «Пергамон Прес». Працював редактором в наукових журналах з питань охорони здоров'я та соціальних наук. Був ініціатором багатьох акцій на захист прав журналістів, зокрема трирічного страйку «Пергамон Прес», за що був звільнений після 12 років роботи. Нині він - фрілансер. Пише статті для провідних світових видань.

 

До свого обрання президентом МФЖ Бумела багато років був членом виконкому цієї організації, з 2002 року посідав посаду скарбника.

 

Фото - www.ruj.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду