detector.media
28.05.2010 22:03
Президентом Міжнародної федерації журналістів переобрали Джима Бумелу
Президентом Міжнародної федерації журналістів переобрали Джима Бумелу

Завершив роботу конгрес Міжнародної федерації журналістів, який тривав з 26 по 28 травня в Кадісі, Іспанія. В останній робочий день було ухвалено програму дій на 2010-2013 рр. і обрано керівництво федерації. Так президентом МФЖ став британець Джим Бумела (Jim Boumelha), який займав цю посаду і раніше, а старшим віце-президентом обрали марокканця Мжахеда Йоунус (Mjahed Younous). Федерація отримала також нового віце-президента, скарбника і радників.

 

Джим Бумела у своєму виступі порушив тему професійної солідарності і боротьби журналістів за свої права.

 

«Будучи журналістами, ми з вами дуже різні. Часом - діаметрально протилежні. Але об'єднавшись і усвідомивши, що журналістика - це надбання громадськості, ми зможемо почати боротьбу за збереження основних принципів професії в світі, що безупину змінюється», - сказав він.

 

Наступний світовий конгрес міжнародної федерації журналістів відбудеться 2013 року.

 

Довідка

 

Джим Абделькерім Бумела (Jim Abdelkrim Boumelha), 1948 року народження - президент Міжнародної федерації журналістів з 2007 року. Проживає в Оксфорді, Велика Британія. Як журналіст починав свою професійну діяльність у видавництві «Пергамон Прес». Працював редактором в наукових журналах з питань охорони здоров'я та соціальних наук. Був ініціатором багатьох акцій на захист прав журналістів, зокрема трирічного страйку «Пергамон Прес», за що був звільнений після 12 років роботи. Нині він - фрілансер. Пише статті для провідних світових видань.

 

До свого обрання президентом МФЖ Бумела багато років був членом виконкому цієї організації, з 2002 року посідав посаду скарбника.

 

Фото - www.ruj.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY