Вова Петров протестує проти руху «Стоп цензурі!»

26 Травня 2010
19386
26 Травня 2010
13:15

Вова Петров протестує проти руху «Стоп цензурі!»

19386
Вова Петров протестує проти руху «Стоп цензурі!»

Власні методи відстоювання свободи слова запропонували  журналісти під час прес-конференції «Криве дзеркало українських ЗМІ, або Чому журналісти намагаються стати політиками», яка відбулася в УНІАНі. Захід транслював 5 канал.

 

Прес-конференцію організували блогери Семен Уралов і Вова Петров, а також керівник пов'язаного з Петровим  ресурсу «Відеоньюз» Олег Карпінець.

 

Лейтмотивом їхнього звернення є невдоволення кількома пунктами антицензурної акції журналістів «Стоп цензурі!»: «Свобода слова - розмінна монета в руках самих журналістів. Намагаючись брати участь в політичних іграх, вони часто жертвують об'єктивною реальністю ради власної вигоди. Забувши про своє покликання, багато журналістів загрузнули в політичній боротьбі».

 

Учасники прес-конференції висловили незгоду з громадським рухом «Стоп цензурі!», звинувачуючи його засновників у боротьбі з тим, чого не існує, а прихильників, які долучають свої підписи під зверненням на «Детектор медіа», у «бажанні долучитися до великого». «Окрім 25 буцімто провідних журналістів, решта підписів належать регіональним журналістам, які таким чином прагнуть долучитися до великого», - сказав Володимир Петров.

 

Відстоювати свободу слова Карпінець, Уралов і Петров обіцяють власними методами. Зокрема, задля укріплення професійних стандартів в Україні вони обіцяють оприлюднити гонорари за розміщення джинси у ЗМІ та назвати імена журналістів, які порушують професійні стандарти.

 

Нагадаємо, Вова Петров (lumpen) відомий інтернет-спільноті як керівник інтернет-кампанії екс-кандидата в президенти України Арсенія Яценюка та адміністратор його блогу. Зокрема резонанс отримала історія про те, як під ім'ям кандидата в президенти Вова Петров лишив коментар  «И вообщем подхожу я к твоей маме и ссу ей в рот».

 

Також, за твердженням народного депутата Сергія Терьохіна, саме через блог Петрова відбулося вкидання в медіа інформації про педофілічний скандал в «Артеку».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19386
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
От молодець!
5055 дн. тому
Молодець, Володимир! А натаха, то такоє... Спить і бачить себе в нацраді, от і гавкає
steev
5055 дн. тому
Випадково побачив прес-конференцію мало відомих осіб(якось не наважуюся назвати їх журналістами), котрі намагалися, ледь не вискакаучи із власних кортких штанців, очорнити маститих майстрів пера та окремі мас-медіа. Отим вискочкам ніколи не стати справжніми журналістами, бо вже нині вони, ввлаштовуючи показну незалежність, явно відробляли продажних 30 срібняків. Хочеться вірити, що ця молода поросль ще одумається, бо в іншому випадку українській журналістиці прийде капець
Пилип з конопель
5055 дн. тому
Лида, что вы такое говорите: "...в АП - поинтеллигентней"? Да там такого отродясь не было! И потом - там у них главным пиар-оружием является знаменитое геббельсовское "чем наглее ложь, тем в нее народ больше верит". Так что готовьтесь... Либо - бороться, либо - ехать... Третьего не дано.
Лида
5055 дн. тому
За Януковича проголосовало меньшинство. Большинству теперь из страны уезжать?:))) Неужели в АП не могли найти "адвокатов" поинтеллигентней? Смешно и противно.
Пилип з конопель
5056 дн. тому
Ну, вот, началось... Кто б сомневался, что против журналистской инициативы начнут грязную войну а-ля "праативные педофилы!" с тоннам словесного дерьма. Причем, пиар у дерьма будет образцовый. Выход? Самим браться за публичное объяснение своей позиции - как можно активнее и шире. Да, тяжело, да, долгий процесс - а что делать? С яныками - их же оружием.
Залипуха
5056 дн. тому
Владимир "Ссу твоей маме в рот" Петров. Заклеймили, до пенсии теперь будет такой.
гагага
5056 дн. тому
Влад, поддерживайте-поддерживайте, только будьте бдительны, не зевайте - там у Вовы такой каравай, что рот не разевай...
Влад
5056 дн. тому
Молодцы Петровцы! В основном поддерживаю! Потому как подписанты "Стоп цезуре" в большинстве своем всем известные политпроститутки от журналистики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду