detector.media
26.05.2010 13:15
Вова Петров протестує проти руху «Стоп цензурі!»

Власні методи відстоювання свободи слова запропонували  журналісти під час прес-конференції «Криве дзеркало українських ЗМІ, або Чому журналісти намагаються стати політиками», яка відбулася в УНІАНі. Захід транслював 5 канал.

 

Прес-конференцію організували блогери Семен Уралов і Вова Петров, а також керівник пов'язаного з Петровим  ресурсу «Відеоньюз» Олег Карпінець.

 

Лейтмотивом їхнього звернення є невдоволення кількома пунктами антицензурної акції журналістів «Стоп цензурі!»: «Свобода слова - розмінна монета в руках самих журналістів. Намагаючись брати участь в політичних іграх, вони часто жертвують об'єктивною реальністю ради власної вигоди. Забувши про своє покликання, багато журналістів загрузнули в політичній боротьбі».

 

Учасники прес-конференції висловили незгоду з громадським рухом «Стоп цензурі!», звинувачуючи його засновників у боротьбі з тим, чого не існує, а прихильників, які долучають свої підписи під зверненням на «Детектор медіа», у «бажанні долучитися до великого». «Окрім 25 буцімто провідних журналістів, решта підписів належать регіональним журналістам, які таким чином прагнуть долучитися до великого», - сказав Володимир Петров.

 

Відстоювати свободу слова Карпінець, Уралов і Петров обіцяють власними методами. Зокрема, задля укріплення професійних стандартів в Україні вони обіцяють оприлюднити гонорари за розміщення джинси у ЗМІ та назвати імена журналістів, які порушують професійні стандарти.

 

Нагадаємо, Вова Петров (lumpen) відомий інтернет-спільноті як керівник інтернет-кампанії екс-кандидата в президенти України Арсенія Яценюка та адміністратор його блогу. Зокрема резонанс отримала історія про те, як під ім'ям кандидата в президенти Вова Петров лишив коментар  «И вообщем подхожу я к твоей маме и ссу ей в рот».

 

Також, за твердженням народного депутата Сергія Терьохіна, саме через блог Петрова відбулося вкидання в медіа інформації про педофілічний скандал в «Артеку».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY