Законопроекти про заборону лохотронів і про призначення керівників НТКУ й НРКУ депутати розглянуть 2 червня

26 Травня 2010
10362
26 Травня 2010
12:37

Законопроекти про заборону лохотронів і про призначення керівників НТКУ й НРКУ депутати розглянуть 2 червня

10362
Законопроекти про заборону лохотронів і про призначення керівників НТКУ й НРКУ депутати розглянуть 2 червня

2 червня Верховна Рада України планує розглянути два законопроекти зі сфери телебачення та радіомовлення, анонсує Вісник Інституту медіа права.



Першим із них є проект Закону України «Про зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 2445, н. д. Андрій Шевченко, фракція БЮТ; щодо Національних теле- та радіокомпаній України).

 

Цей законопроект визначає правову базу діяльності НТКУ та НРКУ, а також порядок формування і повноваження їх керівних органів. Законодавче урегулювання відповідних питань є дуже важливим, зважаючи на рішення Конституційного Суду України № 21-рп/2009 від 15.09.2009 р. Цим рішенням було визнано неконституційним положення Закону України «Про телебачення і радіомовлення», які регламентують порядок призначення та звільнення керівників НТКУ та НРКУ.



Народні депутати також планують розглянути проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (законопроект № 4510, н.д. Олена Кондратюк, Микола Баграєв, фракція БЮТ; щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами).

 

Цим законопроектом передбачається заборона трансляції програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких передбачають оплатне набуття особою статусу її учасника та/або у яких телеглядачам і радіослухачам з метою отримання виграшу пропонують звернутися до телерадіоорганізації у спосіб, що передбачає стягнення коштів за з'єднання та/або телефонну розмову. Проект також передбачає особливі умови трансляції таких передач на каналах з обмеженим доступом, а також визначає види програм, на трансляцію яких не буде поширюватися заборона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10362
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Халиф На Час
5086 дн. тому
Вот давно пора. Позорище и страны и телеканалов подобное.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду