Золото Канн дісталося тайському режисеру

23 Травня 2010
21195
23 Травня 2010
23:55

Золото Канн дісталося тайському режисеру

21195
Золото Канн дісталося тайському режисеру

Представники журі 63-го Каннського фестивалю назвали імена переможців.

 

Золота пальмова гілка у тайського режисера Апічатпонга Вірасетакули за фільм «Дядечко Бунмі, який пам`ятає свої минулі життя». Гран-прі отримав Ксав`є Бовуа за картину «Про богів і людей».

 

Приз журі здобув режиссер із республіки Чад - Махамат-Салех Харун за фільм «Людина, що кричить».

 

Найращим короткометражним фільмом за версією фестивалю стала стрічка «Собача історія» французького  режиссера Сержа Аведікяна.

 

Першість з-поміж режисерів здобув Матьє Амальрік з фільмом «Турне». Приз за найкращий сценарій у корейського фільму «Поезія» Лі Чардена.

 

Як і прогнозували ЗМІ,  іспанський актор Хав`єр Бардем отримав нагороду за найкращу чоловічу роль у картині «КрасАта». Його колегами за номінацією стали італієць Эліо Джермано («Наше життя») та французька актриса  Жюльєт Бінош, яка знялася у фільмі іранського режисера Аббаса Кіростами «Завірена копія». 

 

Ігровий фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці не здобув нагороди, але змусив говорити про себе кінознавців. Зокрема, в коментарях «Радіо Свобода» російський кінокритик Андрій Плахов назвав його сильним і талановитим: «Як на мене - це дуже цікавий фільм, один із найвагоміших у конкурсній програмі Канського фестивалю, з абсолютно самостійним режисерським поглядом, відверто кажучи, навіть не очікував від Сергія Лозниці, який відомий як документаліст, але достатньо холодний у своєму стилі, такого сильного темпераменту і вміння впоратися з такою складною структурою. Це перша ігрова стрічка (не треба забувати про це!) але для мене вона демонструє абсолютно явний талант режисера, а головне - те, що йому є що сказати!».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», цього року вперше в історії України в офіційній програмі фестивалю було заявлено два ігрові фільми. Це картина «Щастя моє» (Україна-Німеччина-Голландія), що разом з 17-ма претендентами змагалася за перемогу у основному конкурсі Канн. Також у програмі спеціальних показів брав участь новий фільм Отара Іоселіані «Шантрапа» (Україна-Франція) з Богданом Ступкою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21195
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бабулія
5086 дн. тому
Это кого здесь утешают - "не здобув нагороди, але змусив говорити про себе".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду