Журналістів «1+1» повідомлено про реструктуризацію та оптимізацію

18 Травня 2010
24357
18 Травня 2010
19:24

Журналістів «1+1» повідомлено про реструктуризацію та оптимізацію

24357
Журналістів «1+1» повідомлено про реструктуризацію та оптимізацію

На каналі «1+1» планується реструктуризація та оптимізація. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на першого заступника голови осередку профспілки «Медіафронт», журналіста «1+1» Жана Новосельцева.

 

За його словами, лідера осередку профспілки, журналіста Мирослава Отковича викликали до керівника відділу кадрів телеканалу і «запропонували підписати листа, в якому йдеться про те, що на каналі найближчим часом планують зробити реструктуризацію та оптимізацію». Мирослав Откович відмовився його підписувати, і був складений акт про відмову.

 

Як уточнив «Детектор медіа» Жан Новосельцев, Мирослава Отковича попросили підписати повідомлення про реструктуризацію та оптимізацію, у якому немає конкретики. «Останнім пунктом там проходить інформація про те, що про кількість скорочених нас поінформують пізніше», - сказав він.

 

Сьогодні, 18 травня, осередок профспілки зібрався для обговорення цієї ситуації. Зранку 19 травня збори продовжаться, і профспілка ухвалить своє рішення щодо цього питання.

 

Як пояснив Жан Новосельцев ТК, колектив боїться, що реструктуризація має на меті звільнення. «Ми знаємо, що таке реструктуризація в розумінні наших менеджерів. Є приклад з в. о. головного редактора ТСН Максимом Шиленком. Його теж реструктуризували, перевели з ТСН у відділ документальних фільмів, а згодом з'ясувалося, що в цьому відділі він лише один і ніяких фільмів ніхто не планує. І так його й пішли з каналу. Тому коли нам оголосили, що наступає глобальна реструктуризація, у світлі останньої історії з цензурою як ми могли це все сприйняти?», - додав він.

 

Мирослав Откович у розмові з ТК не спростував слів Жана Новосельцева, проте поки що відмовився від коментарів.

 

Піар-директор «1+1» Анастасія Жук підтвердила ТК інформацію про реструктуризацію та повідомлення про неї Мирослава Отковича. «У тому числі про реструктуризацію колектив повідомляв на зустрічі 7 травня генеральний директор Олександр Ткаченко. Мова йде про глобальну реструктуризацію компанії, яка пов'язана зі зміною акціонерної структури та долученням до групи нових каналів. Ми за три місяці, згідно із законодавством, повідомили про це профспілку. Подробиці реструктуризації ми повідомимо протягом місяця. Йдеться, зокрема, про появу нових посад і перерозподіл функціональних обов'язків», - сказала вона.

 

Як повідомляла ТК, 6 травня журналісти «1+1» заявили про запровадження цензури на їхньому каналі і звинуватили в цьому особисто генерального директора Олександра Ткаченка. На зустрічі з колективом пан Ткаченко оголосив на «1+1» «тиждень демократії» і пообіцяв, що репресій не буде. «А гарантувати, що не буде звільнень чи реорганізації, не можу. Все буде в межах чинного законодавства», - зауважив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24357
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
время собирать
5062 дн. тому
Сработал закон вселенской справедливости. Внезапно прозревшие Откович, Новосельцев и Кудимов, с вами поступают сейчас так же как поступили с вашими коллегами. Получите на сдачу,
время собирать
5062 дн. тому
Сработал закон вселенской справедливости. Правдорубы Откович, Новосельцев и Кудимов, с вами поступают сейчас так же как поступили с вашими коллегами. Получите на сдачу,
lashch
5063 дн. тому
Шел мимо..., я можу сказати тобі лише те, що БОЖЕНЬКО ВСЕ бачить і за такі слова у тебе язик відсохне!!! Люди повстали проти цензури. Що таке свідомість і порядність, тобі, певно, не відомо. То краще заткни пельку на петельку, напиши - дібілоід.
!
5063 дн. тому
Шел мимо...иди дальше!До-ре-ми-до-ре-до!
Шел мимо...
5063 дн. тому
Ох уж эти профсоюзы! Если журналисты ТСНа действительно такие классные, каковыми они себя считают, то работу они и так смогут найти. Может кто-то просто пытается сохранить пригретое место, т.к. боится, что такую бездарность больше никуда не возьмут?
порушення кодексу
5063 дн. тому
Лише чотири місяці тому : Комісія з журналістської етики оголошує журналісту «1+1» Жану Новосельцеву громадський осуд . http://telekritika.ua/news/2010-01-20/50561
Саша
5063 дн. тому
Вони візьмуть Кузьму Скрябіна який і буде читати новини з інтернета)
факт
5063 дн. тому
Опаньки.Видать,руководство 1+1 сходило на 10-й этаж карандаша.
Otar Dovzhenko
5063 дн. тому
А як кореспондентів може стосуватись "поява нових посад і перерозподіл функціональних обов'язків"? Це що, замість кореспондентів новини хтось інший буде робити? Чи які обов'язки в них зміняться?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду