Томенко переконаний, що парламент не підтримає криміналізацію наклепу

17 Травня 2010
16263
17 Травня 2010
16:26

Томенко переконаний, що парламент не підтримає криміналізацію наклепу

16263
Томенко переконаний, що парламент не підтримає криміналізацію наклепу

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що Верховна Рада не підтримає законопроект народного депутата Василя Кисельова, що пропонує встановити кримінальну відповідальність за наклеп.

 

«Якщо нам вдалося в часи Леоніда Кучми довести, що це середньовічна норма, то я переконаний, що на сьогоднішній день парламент не підтримає відповідний законопроект», - цитує коментар віце-спікера його прес-служба.

 

Він також зазначив, що в законодавстві жодної демократичної країни немає подібної норми. За словами Миколи Томенка, він знає про «спокусу влади під егідою використання поняття "наклеп" відкривати кримінальні справи проти журналістів та опозиції».

 

На його думку, якщо таку норму відродити, то, очевидно, треба її відроджувати у пакеті з низкою інших законодавчих новацій авторитарних режимів. «Скажімо, влада, як мінімум, може визначати інтернет-сайти, які можна відвідувати громадянам України, а які треба забороняти», - додав він.

 

Як повідомляла ТК, 17 травня народний депутат Василь Кисельов (позафракційний) зареєстрував законопроект, яким пропонує повернути до Кримінального кодексу України статтю про наклеп. Пан Кисельов уже виступав із цією ініціативою у 2006 році, однак тоді фракція Партії регіонів, до якої він входив, відкликала законопроект.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16263
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
slimakification
5247 дн. тому
Он просто "переконаный" или "глыбоко переконаный". А то есть нюанс.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду