Ющенко підтримав журналістів «1+1»

8 Травня 2010
16591
8 Травня 2010
20:25

Ющенко підтримав журналістів «1+1»

16591
Ющенко підтримав журналістів «1+1»

Екс-президент України Віктор Ющенко підтримує вимоги журналістів каналу «1+1», які висловлені у відкритому листі щодо запровадження на телеканалі цензури. Про це йдеться в заяві його прес-секретаря Ірини Ванникової.

 


«Цей лист є сміливим громадянським вчинком, який викликає велику повагу. Адже нинішня влада активно створює умови, в яких журналістам відведена роль бути співучасниками та виконавцями антиукраїнської інформаційної кампанії. Влада використовує найгірші зразки організації інформаційного простору - коли немислима будь-яка критика влади, а інформування громадян підмінюються агітацією і пропагандою. Подібний режим запровадила в своїй країні російська влада - і приклад з них беруть їх новоявлені учні з влади української», - зазначається в документі.



У тексті також відзначено, що зараз важливою є громадянська позиція журналістів, громадських активістів, політиків: «Ми не маємо права дозволити розтоптати досягнення свободи слова, розправитися із журналістами, які стали на її захист».



Також Ющенко закликав усіх журналістів підтримати своїх коллег і «спільно виступити проти спроб владної команди запровадити в Україні цензуру та викривлені, заполітизовані стандарти подачі інформації».

 

Нагадаємо, 6 травня журналісти «ТСН» заявили про запровадження цензури на  «1+1»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16591
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бабця
5101 дн. тому
А сюжет в ТСН про ювілей Балоги, де його кріпаки вітання виклали квітами біля церкви? О, це був ще той СРСР!!! І це при прекрасному, демократичному Президентові!
Инга
5101 дн. тому
Покровительство Ющенко - худшей репутации каналу не придумаешь. А что вы хотели, продажные журналистишки? И чернушку нам впаривать, и врать, и при этом не отвечать за базар... Вот и получайте: вас поддерживает САМ юЩенко!
пвнм32643м рг4
5102 дн. тому
Ющенко поддержал журналистов "плюсов"!...Пипец! Большего западла идиотам из ТСН и желать то не надо!Ющенко поддержал... Да были бы вы просто порядочными гражданами Украины,а не журнатутками, вы бы из окон ньсрума ТСН, с "карандаша" повыскакивали бы с прощальным криком "ганьба!"! Вот вам,клоунам с микрофоном, и есть настоящая цена : ющенково одобрямс и поддержамс!
yyy
5102 дн. тому
Кстати, я не говорю, что Ющенко был плохой. Он просто ошибся, приняв дурной совет своего окружения за правильный.
yyy
5102 дн. тому
Во-первых. Давайте вспомним 5-й канал до революции. У него были высокие рейтинги? Нет. Но свою роль он сыграл? Да. Если бы на первой кнопке был канал - пусть с не самыми высокими рейтингами,- но не зависящий от полит коньюнктуры, любой руководящей или оппозиционной партии, бизнес-интересов. Сыграл бы он свою роль во время закручивания цензурных гаек на других каналах? Во-вторых. Бенкендорф постарается. Партия сказала:"надо". Это раз. Ему создали условия, которых доселе никто не получал. Это два.
nik.mr
5102 дн. тому
К yyy: тоже мне открыли Америку :) учитвая рейтинг УТ-1 в десяток раз меньший чем у коммерческих каналов "мощная пропагандистская машина" может существовать только в вображении. Если у Бенкендорфа получится поднять рейтинг в два раза - это уже будет большим успехом, учитывая, что приобрести лояльную аудиторию ой как трудно. Но, тем не менее, влияние на массы будет пропорционально рейтингу. Т.е. очень слабое. Так что машина пропаганды обречена. Хотя как инструмент дополнительного влияния вполне возможна.
yyy
5102 дн. тому
для nik.mr. Я говорю не об УТ в его классическом виде. Я говорю о гипотетическом канале на его базе. С равным доступом и контролем политиков. Но Ющенко больше устраивал классический УТ. Вот у Януковича решили создать такой канал на базе УТ. Правда, контроль и доступ будет только у них. Жаль, но интересно, получится ли на базе УТ мощная пропагандистская машина. P.S/Надеюсь, вы просто неосведомленный.
nik.mr
5102 дн. тому
К yyy: Вы серьезно думаете, что УТ-1 (как площадка для общественного ТВ) играло большую роль в донесении позиции бывшего Президента? Вы либо тупой либо неосведомленный. С его ничтожной популярностью (рейтингом) он остается неизсвестным массовому зрителю рудиментом совка
глядач
5102 дн. тому
"ти краще скажи де ти був, коли нас хлопці з Рокитного п@#$%ли?" "Хлопці, так с@#$%ти захотілося... не вірите? Гівно покажу!"
yyy
5102 дн. тому
Виктор Андреевич, а где обещанное вами общественное ТВ? Сейчас оно было бы в тему. Но вам, похоже, тоже не нужен был неподконтрольный банковой канал. Пришло время собирать камни. Хотя, вам теперь-то что?
Лида
5102 дн. тому
Ющенко лучше вообще исчезнуть, ведь сам же привёл Януковича к власти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду