Працівники газети «Трудівник Полісся» вимагають від місцевих депутатів звільнити головного редактора

30 Квітня 2010
19173
30 Квітня 2010
16:08

Працівники газети «Трудівник Полісся» вимагають від місцевих депутатів звільнити головного редактора

19173
Працівники газети «Трудівник Полісся» вимагають від місцевих депутатів звільнити головного редактора

30 квітня в місті Славута Хмельницької області  відбулася акція протесту журналістів комунальної  газети «Трудівник Полісся» проти звільнення  чотирьох працівників і дій головного редактора Віри Мальчук. Про це повідомляє ІМІ.

 

«Мальчук незаконно звільнила  журналістів, мотивуючи це тим, що газеті бракує коштів на виплату зарплати. Мало того, вона вимагає  у інших членів профспілки перейти до профспілки працівників культури, яку вона ж і очолює. Ті, які не бажають входити у її спілку - можуть бути звільнені» - повідомила в коментарі ІМІ голова незалежної профспілки редакції Людмила Скомороха.

 

Учасники акції протесту вимагали в депутатів розірвати трудовий контракт головного редактора Віри Мальчук.

 

«У нас дуже важке фінансове становище, коштів вистачить лишень на один місяць, а далі як виживати, я не знаю. Те, що я маю скоротити двох технічних працівників і двох журналістів - це питання виживання газети. Замість того, щоб  працювати, ці люди чинять бунти, не ходять на збори. За минулий рік я пережила дванадцять судів. І все це були заяви тих людей, яким я знімала надбавки  Коли постало питання про перехід газети на чотирьохденний режим, то працівники спочатку проголосували, а потім написали на мене в обласне управління праці» - прокоментувала ІМІ ситуацію в редакції головний редактор.

 

Вона також спростувала інформацію про те, що змушує працівників залишати медіапрофспілку.

 

Як розповідала «Детектор медіа» Віра Мальчук, у редакції існує два профспілкові осередки: працівників культури та незалежний. Це сталося після того, як 2008 року міська та районна ради вирішили змінити керівника газети, звільнивши пані Мальчук. Вона звернулася до суду і в грудні 2008 року її було поновлено на посаді. Проте її попередниця встигла, за словами Віри Мальчук, розколоти колектив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19173
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду