detector.media
30.04.2010 16:08
Працівники газети «Трудівник Полісся» вимагають від місцевих депутатів звільнити головного редактора

30 квітня в місті Славута Хмельницької області  відбулася акція протесту журналістів комунальної  газети «Трудівник Полісся» проти звільнення  чотирьох працівників і дій головного редактора Віри Мальчук. Про це повідомляє ІМІ.

 

«Мальчук незаконно звільнила  журналістів, мотивуючи це тим, що газеті бракує коштів на виплату зарплати. Мало того, вона вимагає  у інших членів профспілки перейти до профспілки працівників культури, яку вона ж і очолює. Ті, які не бажають входити у її спілку - можуть бути звільнені» - повідомила в коментарі ІМІ голова незалежної профспілки редакції Людмила Скомороха.

 

Учасники акції протесту вимагали в депутатів розірвати трудовий контракт головного редактора Віри Мальчук.

 

«У нас дуже важке фінансове становище, коштів вистачить лишень на один місяць, а далі як виживати, я не знаю. Те, що я маю скоротити двох технічних працівників і двох журналістів - це питання виживання газети. Замість того, щоб  працювати, ці люди чинять бунти, не ходять на збори. За минулий рік я пережила дванадцять судів. І все це були заяви тих людей, яким я знімала надбавки  Коли постало питання про перехід газети на чотирьохденний режим, то працівники спочатку проголосували, а потім написали на мене в обласне управління праці» - прокоментувала ІМІ ситуацію в редакції головний редактор.

 

Вона також спростувала інформацію про те, що змушує працівників залишати медіапрофспілку.

 

Як розповідала «Детектор медіа» Віра Мальчук, у редакції існує два профспілкові осередки: працівників культури та незалежний. Це сталося після того, як 2008 року міська та районна ради вирішили змінити керівника газети, звільнивши пані Мальчук. Вона звернулася до суду і в грудні 2008 року її було поновлено на посаді. Проте її попередниця встигла, за словами Віри Мальчук, розколоти колектив.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY