Профспілка газети «Трудівник Полісся» протестує проти головного редактора

16 Квітня 2010
17879
16 Квітня 2010
17:43

Профспілка газети «Трудівник Полісся» протестує проти головного редактора

17879
Профспілка газети «Трудівник Полісся» протестує проти головного редактора

Члени незалежної профспілки газети «Трудівник Полісся» міста Славута Хмельницької області планують провести 30 квітня публічну акцію протесту, повідомляє прес-служба КНМП. Вони планують закликати місцеву владу до цивілізованого вирішення трудового конфлікту, що триває в редакції. «Члени профспілки вважають, що головна редакторка газети Віра Мальчук постійно порушує законодавство і намагається знищити профспілкову організацію», - йдеться в прес-релізі.

 

За їх словами, двічі протягом 2009 року було знижено зарплату працівникам газети без погодження із профспілковим комітетом. Голову незалежної профспілки Людмилу Скомороху та члена профспілки Миколу Лаверенюка було позбавлено доплати за стаж роботи в редакції (від 25 до 30 років). Заступника голови профспілки фотокореспондента-оглядача  Олександра Кондратюка було понижено на посаді без погодження із профкомом  і позбавлено  можливості користуватися комп'ютерним обладнанням і електронним фотоархівом. 

 

Головний редактор газети «Трудівник Полісся»  Віра Мальчук  в коментарі «Телекритиці» зазначила, що в редакції існує два профспілкові осередки: працівників культури та незалежний. Це сталося після того, як 2008 року міська та районна ради вирішили змінити керівника газети. Після того, як вони призначили тимчасово виконуючого обов'язки головного редактора, пані Мальчук потрапила в лікарню, а потім звернулася до суду. В грудні 2008 року її було поновлено на посаді, але її попередниця встигла за словами Віри Мальчук, розколоти колектив. «Тепер ці люди тільки й роблять, що пишуть у різні інстанції. Торік я пережила 12 судів, низку різних перевірок. Я працюю в цій газеті з 1979 року, видання зараз переживає не найкращі часи, нам бракує коштів, а вони замість того, щоб працювати поставили собі за мету мене звільнити», - сказала пані Мальчук.

 

Щодо акції протесту, запланованої на 30 квітня, то головний редактор вважає, що це робиться у відповідь на її наказ про скорочення, який вона оголосила 9 березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17879
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Anyon
5042 дн. тому
Те, що говорить головний редактор Віра Мальчук більш правдиво.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду