Пане Кисельов, вам не подобаються українські політики?

23 Квітня 2010
26345
23 Квітня 2010
12:17

Пане Кисельов, вам не подобаються українські політики?

26345
- «Чемодан, вокзал, Россия...»
Пане Кисельов, вам не подобаються українські політики?

Минулого тижня Юлія Тимошенко, може, і з надмірною вимогливістю звернулася до телеведучого каналу «Інтер» з проханням запросити її на ефір. Пан Кисельов не то з «чоловічою галантністю» до Тимошенко, не то з холуйською послужливістю власникам каналу гордо сказав практично зниклій з екранів українській опозиції, що учасників авторської програми «тут визначаю я».

 

Заявочка прозвучала безапеляційно, а пропозиції лідерові опозиції зустрітися через п`ятницю або через дві п`ятниці не прозвучало взагалі. І я адресую запитання телеведучому: ви сюди для чого приїхали? Зауважте, я жодного разу раніше не ставила так питання. Більше того, в перший же ваш приїзд ми записали з вами інтерв`ю. Ми не критикували вас, хоча спочатку в ефірах відчувалося, що ви слабо знаєте сучасне політичне життя в Україні. Але ми розуміли, що навіть зіркам НТВ треба в нього вникнути. Ми навіть підтримували ваші літературні досліди, зовсім не тому, що ваші книги можуть зацікавити широке коло читачів тут, в Україні. А тільки тому, що ми тут, в Україні, даємо слово опозиції - і російській, і тим більше українській, навіть, якщо за неї не голосували. Чи ви вже забули як це?

 

Ми розуміємо, що вас не для цього на канал брали... Розуміємо. Але ви ж типу правильний хлопець, ви старайтеся. Чи страшно? Захотілося пожити «як люди»? Ситно, культурно? Не хочете втрачати? Зголодніли? Знову зіркою себе відчули? До президентських виборів приємно було з хлопцями з Секретаріату президента повечеряти, а після виборів - теж приємно з хлопцями з Адміністрації Президента чи СБУ?

 

Ну-ну. Ми - потенційні ваші глядачі і просто хочемо сказати: вас сюди кликали не тільки обличчям торгувати і ефіри модерувати, наша увага - це аванс за віддзеркалення вільної політичної конкуренції, за ваше славне опозиційне минуле. Нам не треба робити серію теленарисів про нову владу. У нас таких журналістів своїх повно. Ну а якщо раптом треба мочити Тимошенко, і ви готові очолити цей передовий загін, то навіщо це довіряти вам? Для цієї ролі правильно б В`ячеслава Піховшека вернути. Він нічим не гірший, наше життя і новітню історію, вже не осудіть, знає краще за вас, до того ж він свій, громадянин України, він гроші в Україні витрачатиме, а не в Росії. І глядачеві не так образливо, коли їх опозиційному політикові грубіянить громадянин власної країни, а не найнятий робітник з сусідньої. Знаєте, що написали б наші столичні і національно стурбовані коментатори у форумах? Не подобається українська опозиція? - «Чемодан, вокзал, Россия». Тим більше що як нелюбитель опозиції ви і на російських телеканалах станете в нагоді. І чому ви звідти пішли? Тепер навіть і не знаю.

 

Маша Міщенко, інформаційне агентство УНІАН

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Маша Міщенко, УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26345
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ChessJoker
5125 дн. тому
Автору +1 .
Skrinka
5125 дн. тому
Супер!!!
щеРус
5125 дн. тому
А коли ж це Кісєльов (та й Шустер) був опозиційним - на НТВ, чи що? - так це - ілюзія (його звідти "пішли", бо був у добрих, як сам казав, стосунках із хазяїном каналу, який "дико" не сподобався пЛутіну і на гроші якого він допоміг створити в Україні телеканал). До того ж очевидно, що він приїхав в Україну не за "свободою слова", виконувати завдання Кремля (про що, зокрема, свідчить спокійне життя його рідних і його самого в Москві та "незле, тихе слово" про нього з його "родіни" тощо.
Розмарінка
5125 дн. тому
Вони не подобаються не тільки Кісєльову
Махх
5126 дн. тому
Бред
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду