«РТР-Планета», TVCi і «Теле 9» включені до списку адаптованих каналів

21 Квітня 2010
27236
21 Квітня 2010
12:15

«РТР-Планета», TVCi і «Теле 9» включені до списку адаптованих каналів

27236
«РТР-Планета», TVCi і «Теле 9» включені до списку адаптованих каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 квітня ухвалила рішення про доповнення до Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляція яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 закону «Про телебачення і радіомовлення».

 

Відтак, до так званого списку адаптованих каналів долучені три мовники: «РТР-Планета» (міжнародна версія російського державного телеканалу «Росія»), TVCi (міжнародна версія російського телеканалу «ТВ-Центр») і «Теле 9» (мовник з російською реєстрацію, але ізраїльським конвентом: новини Ізраїлю та близького сходу). Як наголосив голова Нацради Володимир Манжосов, щодо останнього телеканалу навіть є рекомендаційний лист від Посольства України в Ізраїлі.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, цих трьох мовників промоніторила контрольно-аналітична служба регуляторного органу і в неї не виникло зауважень.

 

Телеканал «Беларусь ТВ», який згідно з проектом рішення також мав потрапити до списку адаптованих, Нацрада поки не долучила, оскільки виявлені проблеми в угодах, які найближчим часом мають бути вирішені.

 

Таким чином, станом на 21 квітня Перелік іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується, містить 112 телеканалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27236
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду