Тіло журналіста з відсіченою головою знайшли в Мексиці

12 Квітня 2010
21124
12 Квітня 2010
10:35

Тіло журналіста з відсіченою головою знайшли в Мексиці

21124
Тіло журналіста з відсіченою головою знайшли в Мексиці

Мексиканська поліція виявила в неділю тіло без голови викраденого наркомафією п`ять днів тому журналіста Енріке Вільїкани Паломареса (Enrique Villicana Palomares), повідомляє УНІАН з посиланням на генеральну прокуратуру Мексики.

 

Журналіст працював в газеті Voz штату Мічоакан і займався розслідуванням діяльності місцевих наркокартелів. Паломарес був викрадений невідомими злочинцями, коли він прямував в місцевий університет, де читав лекції студентам.

 

Він став п`ятою жертвою наркомафії з початок 2010 року. У 2009 році від рук організованої злочинності загинули 12 мексиканських журналістів.

 

Міжнародний Комітет захисту журналістів вніс Мексику до списку найнебезпечніших країн для журналістської діяльності.

 

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликала мексиканську владу провести ретельне розслідування обставин вбивства і вжити заходів із захисту професійної діяльності журналістів.

 

«Ні для кого не секрет, що Енріке Вільїкана Паломарес був убитий за виконання свого професійного обов`язку, тим більше, що раніше він неодноразово звертався до поліції із заявами про погрози в свою адресу», - зазначається в заяві «Репортерів без кордонів».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21124
Читайте також
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду