Табачник не проти музичного каналу за недержавні кошти

11 Квітня 2010
15825
11 Квітня 2010
14:49

Табачник не проти музичного каналу за недержавні кошти

15825
Табачник не проти музичного каналу за недержавні кошти

Міністр освіти й науки України Дмитро Табачник підтримує пропозицію створити український музичний телеканал, що здійснюватиме мовлення за кордон. Про це повідомляє власкор інформаційного агентства УНІАН в Російській Федерації.

 

«До ініціативи створення музичного каналу, який би здійснював мовлення на закордон, я ставлюся позитивно», - сказав міністр, характеризуючи результати проведення підкомісії з гуманітарних питань Українсько-Російської міждержавної комісії в Москві.

 

При цьому він відзначив, що в 2010 році через економічні складнощі, урізування бюджету і «спадщину, що залишилася від колишнього уряду», це питання може вирішуватися тільки за рахунок недержавних коштів. «Якщо хтось його просуватиме», - уточнив міністр.

 

Пан Табачник розповів, що задля забезпечення мовлення українських телеканалів і радіостанцій у Росії, а російських - в Україні, працює велика група українських фахівців - «з відомств, які займаються телебаченням і радіомовленням». Зокрема, за його словами, нині розглядається питання щодо мовлення в Україні радіостанції «Эхо Москвы».

 

У свою чергу, міністр освіти і науки РФ Андрій Фурсенко висловив думку, що у Росії «має бути - і навіть не один - український телеканал». «Я вважаю і, як голова підкомісії, готовий звернутися з пропозицією, аби в цей пакет (НТВ+ - УНІАН), в якому присутні німецькі, французькі і арабські телеканали, було включено й український», - сказав він.

 

Він розповів,що готовий ініціювати збільшення кількості українських каналів, а не обмежитись одним, про що йшлося в розмові президентів України і Росії.

 

Як повідомляла ТК, російський президент Дмитро Медведєв пообіцяв сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Пізніше стало відомо, що у РФ транслюватимуть «Перший національний».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15825
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
O.K.
5135 дн. тому
Бухарін №2
belzebub
5135 дн. тому
Куди кінь з копитом, туди й "министр образования" з ратицею.
Табачник не проти музичного каналу
5135 дн. тому
музичний канал проти Табачника
qw
5135 дн. тому
А какое отношение имеют министры образования к телевидению?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду