detector.media
11.04.2010 14:49
Табачник не проти музичного каналу за недержавні кошти

Міністр освіти й науки України Дмитро Табачник підтримує пропозицію створити український музичний телеканал, що здійснюватиме мовлення за кордон. Про це повідомляє власкор інформаційного агентства УНІАН в Російській Федерації.

 

«До ініціативи створення музичного каналу, який би здійснював мовлення на закордон, я ставлюся позитивно», - сказав міністр, характеризуючи результати проведення підкомісії з гуманітарних питань Українсько-Російської міждержавної комісії в Москві.

 

При цьому він відзначив, що в 2010 році через економічні складнощі, урізування бюджету і «спадщину, що залишилася від колишнього уряду», це питання може вирішуватися тільки за рахунок недержавних коштів. «Якщо хтось його просуватиме», - уточнив міністр.

 

Пан Табачник розповів, що задля забезпечення мовлення українських телеканалів і радіостанцій у Росії, а російських - в Україні, працює велика група українських фахівців - «з відомств, які займаються телебаченням і радіомовленням». Зокрема, за його словами, нині розглядається питання щодо мовлення в Україні радіостанції «Эхо Москвы».

 

У свою чергу, міністр освіти і науки РФ Андрій Фурсенко висловив думку, що у Росії «має бути - і навіть не один - український телеканал». «Я вважаю і, як голова підкомісії, готовий звернутися з пропозицією, аби в цей пакет (НТВ+ - УНІАН), в якому присутні німецькі, французькі і арабські телеканали, було включено й український», - сказав він.

 

Він розповів,що готовий ініціювати збільшення кількості українських каналів, а не обмежитись одним, про що йшлося в розмові президентів України і Росії.

 

Як повідомляла ТК, російський президент Дмитро Медведєв пообіцяв сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Пізніше стало відомо, що у РФ транслюватимуть «Перший національний».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY