Лавров: для мовлення каналів СНД на території РФ передбачені пільги

17 Березня 2010
15784
17 Березня 2010
11:48

Лавров: для мовлення каналів СНД на території РФ передбачені пільги

15784
Лавров: для мовлення каналів СНД на території РФ передбачені пільги

Мовлення телеканалів СНД на території Росії здійснюватиметься в максимально пільговому режимі. Про це заявив у вівторок, 17 березня, заявив глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров, повідомляє РІА «Новости».

 

«Зараз ми розробляємо практичні аспекти, що дозволять реалізувати мовлення на території Росії телеканалів всіх держав СНД... Ці рішення будуть прийняті в максимально пільговому режимі», - відзначив Лавров під час зустрічі зі своїм українським колегою Костянтином Грищенком. «За результатами фінансових і технічних аспектів цих пропозицій наших партнерів проінформують найближчим часом. Розраховуємо, що вони (умови) будуть необтяжливі», - додав Лавров.

 

Щодо українських каналів, глава МЗС РФ відзначив, вони будуть найбільш затребуваними, «оскільки українців, тих, хто хотів би зберегти українську мову, зберегти причетність до української культури, в Росії теж немало». Пан Грищенко відзначив, що обговорення теми розвитку російської мови в Україні і української мови в Росії, що обговорювалася під час візиту до Москви українського лідера Віктора Януковича триватиме і надалі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 березня 2010 року під час зустрічі з прездентом України Віктором Януковичем його колега Дмитро Медведєв пообіцяв, що у Росії незабаром здійснюватиметься мовлення одного або двох українських телеканалів. Він розповів, що що йдеться «про пакет, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори і всі, хто захоче отримувати інформацію в Росії українською мовою». Такі нововведення він мотивував тим, що Росія має дбати про забезпечення розвитку мов сусідів.

 

За словами голови Міністерства зв'язку РФ Ігоря Щеголева, оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії є розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Він уточнив, що нині у цієї компанії з'явилися додаткові супутникові ємності й це дозволить додати нові канали.

 

Головна вимога до потенційних учасників програми - щоб їхній контент був «очищений для мовлення. Іноземне ЗМІ обов'язково повинне зареєструватися в РФ і отримати ліцензію. У свою чергу компанія «НТВ-Плюс» готова включити телеканали на свою платформу за власний рахунок. За даними генерального директора «Газпром-медіа» (власника «НТВ-Плюс») Микола Сенкевича, для абонента передплата на один з таких телеканалів коштуватиме 50 рублів (близько 13 гривень).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду