Блогер Володарський звернувся з відкритим листом до Януковича

10 Квітня 2010
14681
10 Квітня 2010
16:26

Блогер Володарський звернувся з відкритим листом до Януковича

14681
Блогер Володарський звернувся з відкритим листом до Януковича

Блогер та художник Олександр Володарський звернувся з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича як «колишній в'язень Лук`янівського СІЗО, звинувачений за статтею 296 ч.2 "Групове хуліганство"».

 

У листі він наводить численні приклади порушень прав людей, що перебувають у камерах СІЗО. «Мені запам'яталася одна з фраз слідчого, сказана у відповідь на прохання надати мені можливість зв'язатися з адвокатом: "Ти не в Європі, тут у тебе немає жодних прав"», - зазначає Володарський.

 

Він наголошує: умови перебування у СІЗО часто призводять до серйозних загроз для здоров`я ув'язнених. Також пан Володарський звинувачує у корупції кількох адвокатів, слідчих та правозахисників.

 

У своєму листі блогер просить змінити умови життя в`язнів, аби це вплинуло на спад рівня злочинності:

 

«Вікторе Федоровичу, євроінтеграція починається не з економіки і не з розкриття кордонів. Вона починається з поваги до людей, до їх базових прав і потреб. Вона починається зі справедливості».

 

«Дозвольте нам поважати свою країну»,- звертається до президента Олександр Володарський.

 

З повним текстом листа можна ознайомится тут.

 

Олександра Володарського затримали 2 листопада 2009 року. Цього дня він разом із  партнеркою влаштували перформанс біля стін Верховної ради. В рамках акції учасники імітували статевий акт. Таким чином пан Володарский,за його словами, намагався «привернути увагу суспільства до нетерпимого стану масових порушень прав людини в Україні, що мають місце як внаслідок ганебного законодавства, так і завдяки бездарній та непрофесійній роботі Національної експертної комісії з питань суспільної моралі». 

 

Володарському інкримінували хуліганство, вчинене групою осіб (стаття 296-2 Кримінального кодексу України). Після розгляду справи, що відбувся 4 листопада 2009 року в Печерському районному суді, його доправили до Лук`янівського СІЗО, де протягом двох місяців тримали під вартою на час слідства.

 

18 грудня 2009 року блогера звільнили на поруки. За словами Володарського, паспорт йому не повернули, мотивуючи це тим, що він може поїхати до Німеччини.

 

7 квітня відбулося перше, після повернення справи з апеляційного суду, засідання Печерського районного суду під головуванням судді Підпалого В.В., на якому були відхилені всі клопотання щодо дорозслідування справи. Наступне засідання призначено на 19 квітня, на 14.30.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -www.rabkor.ru

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14681
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Резниченко
5134 дн. тому
ГАГАГАГАГА!!!!!! после Германи туговато, а?
Jack
5135 дн. тому
Я восхищен мужество блоггера! Слава Богу есть в Украине настоящие личности, отстаивающие гражданские права! А уроды типа писавшего про заправщика Петрова - люмпены-совки, поезжайте на Соловки - там вам будет в кайф, раз до вас не доходит, за ЧТОО борется этот мужественный блоггер
Хуение
5136 дн. тому
Безусловно отличается, попробуйте немного подумать.
Мнение
5136 дн. тому
Именно в это же время заправщик Петров на одной из АЗС возле Жмеринки, наклоняясь за заправочным пистолетом, не натужно так пукнул. Почему Телекритика не сообщает об этом факте? Или же публикация о художнике чем - то отличается от сообщения о заправщике по своей социально - информативной наполненности?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду