Депутати звернуться до Генпрокуратури щодо незаконного відчуження майна редакцій ЗМІ

1 Квітня 2010
10407
1 Квітня 2010
11:51

Депутати звернуться до Генпрокуратури щодо незаконного відчуження майна редакцій ЗМІ

10407
Депутати звернуться до Генпрокуратури щодо незаконного відчуження майна редакцій ЗМІ

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації вирішив звернутися до Генеральної прокуратури України щодо фактів незаконного відчуження приміщень редакцій засобів масової інформації. Це рішення одноголосно підтримали члени комітету під час чергового засідання 31 березня.

 

Комітет ухвалив таке рішення на підставі матеріалів Фонду державного майна України. Зокрема до ФДМ надійшов лист Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність ЗМІ, а також випадків повідомлень у ЗМІ про тиск на свободу слова в Україні. ТСК просила надати інформацію про факти та обставини відчуження приміщень редакцій державних та комунальних ЗМІ, а також про вжиті заходи щодо протидії  відчуженню приміщень редакцій.

 

Робоча група ФДМ склала перелік приміщень редакцій державних та комунальних ЗМІ, які забороняється відчужувати, який був направлений до регіональних відділень Фонду для проведення інвентаризації приміщень та майна. Відділення ФДМ на підставі документів визначили законність перебування приміщень у редакцій, встановили частку держави та інших суб'єктів господарювання щодо кожного приміщення та склали перелік приміщень та майна державних та комунальних ЗМІ, що було відчужено протягом 2000-2009 років. ФДМ узагальнив цю інформацію та надіслав її Кабміну, зазначає у листі до комітету з питань свободи слова та інформації виконуючий обов'язків голови ФДМ Олександр Рябченко.

 

Зокрема на сьогодні ФДМ в чотирьох областях (Донецькій, Житомирській, Миколаївській та Рівненській) областях виявлено факти відчуження приміщень від п'яти редакцій ЗМІ за рішеннями органів місцевого самоврядування. Крім того встановлено, що рішеннями органів місцевого самоврядування частини площ приміщень 16 редакцій, на яких вони раніше розміщувалися, були передані іншим користувачам на умовах оренди або у безоплатне користування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду