БЮТ наполягає, що комітет з питань свободи слова має очолити Андрій Шевченко, а ПР – що Олена Бондаренко

31 Березня 2010
9321
31 Березня 2010
13:53

БЮТ наполягає, що комітет з питань свободи слова має очолити Андрій Шевченко, а ПР – що Олена Бондаренко

9321
БЮТ наполягає, що комітет з питань свободи слова має очолити Андрій Шевченко, а ПР – що Олена Бондаренко

БЮТ наполягає, що парламентський комітет з питань свободи слова та інформації має очолити Андрій Шевченко, а ПР – що Олена Бондаренко. 

 

Бютівці Олександр Абдуллін, Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Віктор Уколов зареєстрували проект постанови № 6231, у якій, посилаючись на ст. 81 Регламенту Верховної Ради України, аргументують, що парламентській опозиції надається першочергове право вибору посади, зокрема, голови комітету до предмета відання якого віднесені питання свободи слова та інформації.

 

Вони пропонують обрати головою Комітету з питань свободи слова та інформації народного депутата - члена фракції БЮТ Андрія Шевченка, який нині є першим заступником голови згаданого комітету.

 

Натомість голова парламенту Володимир Литвин та лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступили проти ініціативи БЮТ про перерозподіл парламентських комітетів між коаліцією та опозицією, оскільки це заблокує на два місяці роботу Верховної Ради.

 

Відтак Єфремов пропонує головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації обрати Олену Бондаренко (фракція ПР). Відповідну постанову депутат зареєстрував у ВР під номером 6246 від 30.03.2010.  

 

«Відповідно до частини сьомої статті 83 Регламенту Верховної Ради України у разі відкликання голови комітету чи відповідно першого заступника, заступника голови, секретаря комітету з посади право висунення кандидатури на цю посаду належить депутатській фракції, за квотою якої він був обраний на цю посаду. Тому зазначеним проектом Постанови також запропоновано змінити персональний склад комітетів (шляхом обрання голови комітету, першого заступника, заступника голови, секретаря комітету) із збереженням представництва на відповідних посадах представників тих депутатських фракцій, народні депутати України від яких вибули зі складу таких комітетів», - ідеться в пояснювальній записці до документу.

 

Щодо перерозподілу комітетів в БЮТі єдиної позиції немає. Депутат Сергій Міщенко виступив за блокування роботи парламенту фракцією для того, щоб добитися перерозподілу керівництва парламентських комітетів між коаліцією та опозицією, пише Pro.ua. При цьому він повідомив, що на засіданні фракції в середу розглядалося питання про перерозподіл керівництва комітетів, проте рішення з цього питання, за його словами, так і не було прийнято.

 

У свою чергу Микола Томенко під час круглого столу на тему: «Стан свободи слова в сучасній Україні: актуальні проблеми та загрози», що проходив 30 березня у парламенті, сказав, що він в цілому підтримує ідею не проводити перерозподілу комітетів через великий обсяг організаційної роботи, проте вважає, що  саме комітет з питань свободи слова є ключовим, і що варто обміняти керівництво цим комітетом на один із тих, де нині головує опозиція.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9321
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2TheLAW
5161 дн. тому
А хто проти? Навіть Бондаренко за.Тіки Шева все завалить як завжди.
TheLAW
5162 дн. тому
Читайте закон про регламент! Ст.81 чітко говорить про право опозиції контролювати дотримання свободи слова. А ПР хоче її знищити, раз намагатиметься як влада стежити за її дотриманням?
L.
5162 дн. тому
за Олену +
GG
5162 дн. тому
Вона в декреті буде недовго, а ось якщо Шева прийме комітет, тоді це буде або суцільна декретна відпустка, або курси НЛП.
Віктор_ua
5162 дн. тому
Олєнє Бондаренко час іти у декретну відпустку, немає чого займати місце у такий період
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду