Андрій Шевченко очолив Комітет з питань свободи слова та інформації

23 Вересня 2010
18290
23 Вересня 2010
11:55

Андрій Шевченко очолив Комітет з питань свободи слова та інформації

18290
Андрій Шевченко очолив Комітет з питань свободи слова та інформації

Верховна Рада обрала народного депутата Андрія Шевченка (фракція БЮТ) головою Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, увільнивши його від обов'язків першого заступника голови цього комітету. За відповідний проект постанови № 6231 проголосували 373 народні депутати.

 

Раніше комітет очолювала Ганна Герман (Партія регіонів). Посада стала вакантною 12 березня, коли парламент увільнив пані Герман від обов'язків народного депутата, оскільки вона стала заступником голови Адміністрації президента.

 

Як повідомляла ТК, проект № 6231 про призначення Андрія Шевченка був зареєстрований 29 березня членами Комітету з питань свободи слова та інформації, членами фракції БЮТ Олександром Абдулліним, Оленою Кондратюк, Миколою Баграєвим і Віктором Уколовим.

 

Тоді голова парламенту Володимир Литвин та лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступили проти ініціативи БЮТ про перерозподіл парламентських комітетів між коаліцією та опозицією, оскільки це могло заблокувати на два місяці роботу Верховної Ради. Пан Єфремов пропонував призначити головою Комітету з питань свободи слова та інформації Олену Бондаренко (Партія регіонів).

 

Нині парламент за ініціативою провладної коаліції розглянув це питання, разом з іншими кадровими змінами в комітетах. Так, Андрія Шевченка призначили головою комітету після того, як Верховна Рада відкликала Сергія Терьохіна (БЮТ) з посади голови Комітету з питань податкової та митної політики, обравши на його місце Віталія Хомутинніка (Партія регіонів). За цей проект постанови № 7158 проголосували 253 народні депутати.

 

Як повідомив голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України Володимир Макеєнко (Партія регіонів), комітет розглянув проект про призначення Андрія Шевченка 22 вересня і вирішив рекомендувати Верховній Раді розглянути цей проект і підтримати його. «Опозиція наполягала на тому, щоб їм віддали комітет свободи слова. Буде делегація ПАРЄ, якій вони хочуть сказати, що їм не дають Комітет свободи слова», - сказав він на запитання, чи є подання від фракції БЮТ.

 

Перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що його фракція вимагає перенести розгляд цього питання на наступний тиждень. «Те подання, яке у вас є, справді від нашої фракції. Але є регламентна норма, яка вимагає, щоб підпис під поданням повинен бути від голови фракції. Фракція це питання не розглядала. Ми вимагаємо, щоб це рішення було прийнято за рішенням фракції, а не за вашим бажанням. Щоб це було прийнято не через коліно, як з колегою Терьохіним», - сказав він.

 

Представники БЮТ заявили, що розмови про те, що коаліція йде на зустріч опозиції - «для кого завгодно, але не для нас». «Подання від фракції немає, тому не треба купувати наших людей. Приїжджає делегація ПАРЄ, і вони хочуть показати, які вони демократи. Андрій Шевченко достойний представник, ми за нього. Але давайте дотримуватися процедури і дочекаємося подання фракції», - сказав Олег Ляшко.

 

Народний депутат Олег Зарубінський (Блок Литвина) назвав заяви БЮТ «грою» та «інтригами». «Якщо ви говорите, що когось хочуть купити, то не судіть по собі. Андрій Шевченко - не та людина, яка купується», - додав він у відповідь на закиди опозиціонерів.

 

«Шкода, що в запалі цих баталій ми взялися принижувати перспективного політика Андрія Шевченка», - резюмував голова Верховної Ради Володимир Литвин, виносячи проект постанови на голосування.

 

Щодо звільнення Сергія Терьохіна народні депутати від опозиції наголосили на тому, що це сталося тому, що до Верховної Ради був внесений урядовий проект податкового кодексу і потрібен «ручний звірьок» для його ухвалення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18290
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
atos
4970 дн. тому
Андрея Шевченко помню еще на 5-м канала,затем поход на первый национальный с "угрозой" создать ОТ. Пару лет болтался ...понял что с этого роя ничего не получится,бросился в объятия ЮВТ,там окончально превратился в обыкновенного холуйчика. В РАДЕ затерялся окончательно. И вот тебе новое назначение. Но не трудно предсказать его ФИАСКО и на этом поприще. Он не плохой человек,не хам, но безвольный, без признаков ХАРИЗМЫ. Не знаю кто ПЕРВЫЙ выдвинул идею СОЗДАТЬ ОБЩ, ТЕЛЕВИДЕНИЕ НА БАЗЕ ПЕРВОГО НАЦИОНАЛЬНОГО. Но это же Н О Н С Е Н С ! Кому пришла идея канал непосредственно финансируемый ВЛАСТЬЮ--будет критиковать ВЛАСТЬ???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду