Експерти: роздрібна торгівля пресою повернулася до докризових обсягів

31 Березня 2010
17144
31 Березня 2010
09:35

Експерти: роздрібна торгівля пресою повернулася до докризових обсягів

17144
Експерти: роздрібна торгівля пресою повернулася до докризових обсягів

За кількістю проданих видань роздрібна торгівля пресою повернулася до показників жовтня 2008 року, а за розміром гривневої виручки перевищила ці показники у 1,5-2 рази. Таку інформацію 30 березня озвучила директор зі стратегічного маркетингу Media Invest Group Наталя Бойко на 3-му засіданні Газетного клубу (спільний проект УАВПП та MacHOUSE).

 

Пані Бойко спирається на дані групи компаній «Твоя преса», однієї з найбільших мереж розповсюдження преси.

 

За її словами, збільшення грошових обсягів торгівлі дозволяє українським видавцям переорієнтуватися на нову модель доходу, у якій суттєва роль відводиться продажам накладу, а не рекламі. «У 2010 році доходи від роздрібної торгівлі стануть значним джерелом у структурі доходів практично всіх ВД – навіть тих, хто традиційно не займався активними роздрібними продажами», - вважає Наталія Бойко, додаючи, що вже достатньо прикладів успішних видань, зорієнтованих на доходи від накладу. Зокрема, кілька таких проектів має Український медіахолдинг. Минулого року та на початку 2010-го було запущено цілу низку нових суто роздрібних проектів.

 

У глобальній практиці картина наразі виглядає так: зі $350 млрд, зароблених пресою минулого року, приблизно $180 млрд дала реклама, $170 – наклад та ліцензування контенту.

 

 

 

Дані компанії «Твоя преса»

 

Що стосується рекламних доходів, то, як показали результати перших місяців року, очікувати на повернення докризових обсягів ще не варто.

 

2009 року найменшого падіння реклами зазнали жіночі журнали, найбільшого – автомобільні. Перелік топ-20 видань виглядав так:

 

 

За даними компанії «Моніторинг ЗМІ». Січень-вересень 2009 року до відповідного періоду 2008 року. За прайсовими цінами (без урахування знижок), у млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17144
Теги:
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Маланка
5144 дн. тому
Пізнавально.
vgalimov
5147 дн. тому
Уважаемые коллеги! Рад, что наш доклад вызвал у вас интерес:) Убедительно прошу в следующий раз, прежде чем комментировать что-либо, изучить вопрос качественно (как минимум, посмотрите доклад на сайте УАИПП). Теперь по сути комментариев. 1. "Твоя пресса" сегодня действительно является крупнейшей розничной сетью по продаже прессы, в нее входит 822 торговые точки. 2. Мы работаем в разных сегментах рынка. 822 торговые точки включают в себя 527 киосков, 40 магазинов, 38 прилавочных ТТ в арендной зоне супермаркетов, 194 стеллажа в супермаркетах и АЗС (в основном супермаркеты), 16 палаток, 7 оптовых магазинов. Да, поставки в супермаркеты для нас важны, но это не преобладающий в нашем портфеле сегмент. 3. За цифры, представленные в докладе, я отвечаю. И писать в комментариях о "преувеличении возможностей...", "втирании очков...", не разобравшись в обсуждаемой теме - как минимум, непрофессионально. Посмотрите внимательно на представленные ТК графики, на цитаты Н. Бойко - мы говорили о ВОЗВРАТЕ продаж в экземплярах к октябрю 2008 г. в октябре 2009 г. - где вы увидели рост? кто "кинулся читать прессу"? Рост есть только в грн. - за счет роста цен на прессу, и только. Об этом и шла речь на конференции. 4. Безусловно, нельзя полностью экстраполировать данные о наших продажах на весь рынок - мы работаем не во всех 26 областях страны, а в Киеве, Одессе, Донецке, Днепропетровске, Харькове, Луганске и области, Запорожье, Львове, Николаеве, Черновцах. При этом, опираяь на кол-во наших торговых точек и их распределенность по стране, можно опираться на наши данные В ТОМ ЧИСЛЕ, и рассуждать о тех или иных рыночных тенденциях. В. Галимов, ген. директор "Твоей прессы"
ABN
5147 дн. тому
Информация познавательная. Нужно понимать, что Твоя пресса это менее 20% рынка розничных точек продаж. Можно из этого делать вывод по целому рынку? Что касается гривневой выручки всей розницы то похоже, что в гривнах она выросла по сравнению с октябрем 2008. А вот по количеству проданных ЭКЗЕМПЛЯРОВ по рынку в целом НЕ ФАКТ. А почему ТК не обратилась к первоисточнику? (презентация директора Твоей прессы висит на сайте УАИПП)
gfdtkgfdtk
5148 дн. тому
Абсолютно согласен с "Некорректно"! Твоя пресса позиционируя себя вместе со всеми своими предприятиями как основного оператора на рынке дистрибуции прессы пытается пиарить себя и доказать издателям свою ключевую значимость на рынке прессы в целом. Но ведь это совсем не так. На фоне падения общих тиражей изданий вдруг у "Твоей прессы" пошли вгору продажи. Это ни что иное как преувеличение своих возможностей как дистрибутора и раздувание результатов продаж. Это просто часть не совсем корректной стратегии развития "Твоей прессы" за счет "втирания очков" издателям. Хотелось бы услышать хоть одного издателя у которого существенно увеличились заработки от продаж изданий с помощью "Твоей прессы". Оригинальные однако диаграммы без данных о кол-ве проданых экземпляров. Население Украины в уловиях проблемы неплатежей и инфляции просто повально кинулось читать прессу? Однако...
Некорректно
5148 дн. тому
Судить, по данным "Твоей прессы" некорректно, ели не абсурдно, так-хе как называть "Твою прессу" одним их самых крупных операторов розничного рынка. Это данные по одному сегменту потребителей, тех кто отоваривается в супермаркетах. На мой взгляд, директор по маркетингу авторитетного холдинга должен знать, что пресса продается не только в супермаркетах, а еще есть наземные сети, а сколько мелких лоточников..Кто может сказать какая там ситуация?
Саша
5148 дн. тому
Це то так, але нажаль в країн немає авторитетних видань, тому про розвиток ринку розповідати зарано.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду