«Урядовий кур’єр» просить уряд призначити головним редактором Леоніда Самсоненка

24 Березня 2010
22328
24 Березня 2010
17:25

«Урядовий кур’єр» просить уряд призначити головним редактором Леоніда Самсоненка

22328
«Урядовий кур’єр» просить уряд призначити головним редактором Леоніда Самсоненка

Колектив газети «Урядовий кур'єр» 23 березня звернувся з листом до віце-прем'єр-міністра України Володимира Семиноженка з пропозицією призначити головним редактором Леоніда Самсоненка, який зараз є першим заступником головного редактора урядової газети. Про це «Детектор медіа» повідомив заступник головного редактора Анатолій Волошиненко.

 

«Це побажання колективу, оскільки ми вважаємо його найбільш підготовленим і найбільш обізнаним з діяльністю газети. Заслужений журналіст України Леонід Самсоненко працює тут від першого дня газети, пройшов шлях від верстальника до редактора відділу економіки та першого заступника головного редактора», - пояснив пан Волошиненко позицію колективу газети.

 

Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко сказав «Детектор медіа», що віце-прем'єр обов'язково отримає адресований йому лист. «Уряд з повагою поставиться до думки колективу та розглядатиме і цю кадрову пропозицію», - зазначив він.

 

Водночас головний редактор «Урядового кур'єра», за його словами, має бути людиною, яка зможе забезпечити виконання функцій газети і водночас здійснити модернізацію видання, відповідно до курсу уряду на реформи.

 

Як повідомляла ТК, 17 березня уряд звільнив з посади головного редактора «Урядового кур'єра» Аллу Ковтун, яка написала відповідну заяву за власним бажанням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22328
Коментарі
23
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Госкорито
5111 дн. тому
Пошто меня тут обидели и кому я, видать, глаза так мозолю, что самому б в меня плюхнуться. То я так скажу: тут с куда стартовать и где приземлиться, потому как я, то бишь госкорито, тоже, в основной массе - ни пожрать толком, ни по пивку: но островки водятся, не скрою... Так что налетай, у кого лапа мохнатая, но хорошо целься пред тем; чтоб не на места ж для массовки , бо там... одно название, а не калорийное питание. И про заповедник мне понравилось,.. ну тут уже одна гуляла с арбалетом, все тоже заповедник исклала, чтоб фауну истребить. Хде, хде тут у вас заповедник, кидалась она даже по ночам, ...а потом, когда с вещами, еще и слезой путь обагрила. Ан, жалко! А жить нужно б так, чтоб за тобой слезу роняли, - вот о чем я в преддверии Пасхи и Светлого Возрождения, в називание и просто так: а то форум как-то не по делу зачах...
Nezgodna
5116 дн. тому
Советскому информбюро -- Судя по нику, мышлению и аргументации в "совковом" прошлом застряли именно вы. А вот если бы вы были и правда таким хорошо информированным , каким себя считаете, то знали бы, что О. Макарский в "Урядовом" не работает. Человек просто высказал свое мнение, причем очень разумное и аргументрованное. И в чем, по-вашему он не прав? На счет того, кто, когда и по-скольку висит в Нете, так не вам судить. Сами-то вот тоже этим грешите. Или вы уже заслуженный пенсионер? Ну тогда вам конечно все про пенсионный фонд хорошо известно. Особенно место встречи :) Хотя по-большому счету вам до наших проблем... ну так, ради интереса. А нам все это ВАЖНО. Потому мы и читаем, и отвечаем.
советское информбюро
5116 дн. тому
И вообще участников этой дискуссии можно легко вычислить. Первые - это те, кого успели "уйти", вторые - те, которых "уйти" не успели. Те, кого от гос. корыта отрвали, простить не могут тем, кто остался. Ничего. Скоро втсретитесь в пенсионном фонде. Вы свои льготы честно выседели в своем заповеднике.
советское информбюро
5116 дн. тому
Ребята из "У.К", у вас один диагноз. Вы не редакция , вы - заповедник марксистко-ленинского учения о прессе.О какой позиции речь, товарищ О.Макарский? Да если б она у тебя была, ты бы давно уже не на уряд работал, а на журнал "Дом. Сад. Огород". Позиция нужна тогда, когда Надійка с кухні гука "Микольцьо, тобі борща чи вареників?". А если вы работаете в урядовой газете, то у вас одна позиция - позиция уряда. Кто еще не понял - на выход с вещами. Но хочется ж и "вільним журналістом" побыть и госпенсию заработать. В таком случае - не выпендиривайтесь. И поменьше трындите на сайте, чтобы дурь каждого не так была видна. И вообще, где ваша трудовая дисциплина? Или вас столько расплодилось, что целый день можно в нете сидеть.
Nezgodna
5116 дн. тому
Дідо -- Ми "панянку" сюди не кликали, тож і йти за нею не збираємося. А те, що Вікторія на язик брудна - то її власне горе. Та й ваш стиль мені, чесно кажучи, не до вподоби. Я з вами пиво у парку не пила, а ви мені "тикаєте". З чого б це?
ПривітвідДідо
5116 дн. тому
Коли передам, тоді й довідаєшся. А то уже расстрєл на подступах захотіла, від учорашньої шафині блох набралась? Отої, що тут строчить хоч із засідки да купкою "гопна без протигазу" обзиває і тебе ж, мабуть, і прочих "інвалідів", а цербери усі, тільки не вона?.. Да, Сталін отдихає од таких "дємократов", щоб не скахати хуже, ще й "рєформи" у власний карман, судя по всьому, неплохо посипались. Чи не обидно ж тепер, що такій інвалідці самій вірно служили вчора, народ хавати помагали, тепер на перекраску діло пішло? А де ідєйниє соображенія, щоб слідом за панькою нафіг? Да, не хоцца, сочувствую, а Самсоненко добрий, авось пронесе, а "вєлікая рєформаторка і дємократка" навіть із песійної печі буде диктувати через своїх приблатньонних, як і що, і кому анафема, а кому цяцька на грудь. От коли приблатньонні між собою розберуться, тоді й газета видужає, може ще й збережеться. Я б поміг, но вот ти ж не хочеш, а я не настойчівий... далі розвалювати газету і підставляти. Підкажи їй лучче, що Сорока не сорок років "сидів", газеті удвічі менше, а свєтлоє у цій бєзнадьожній справі тільки одне:
Nezgodna
5116 дн. тому
Вікторії -- І як же ви все да про всіх "знаєте". Хто що розвалив, с ким й коли пляшку тре пити. Ну прям все-все. От тільки не кажете, звідки. А мені так цікаво :) А скільки газет "дамочка" розвалила перед тим, як до "УК" прийти не рахували? То порахуйте. А такого редактора, як Михайло Михайлович ще пошукати. Кристально чесна і порядна людина, фаховий журналіст. Він СТВОРИВ цю газету і завжди в першу чергу дбав про колектив. Сподіваюсь, що таким буде на цій посаді і Л.С. А як вам не пощастило працювати з такими людьми, то ви від заздрощів і пишете тут всілякі дурниці. Знаєте, а я вам просто щиро співчуваю. Вас, видно, так вчили -- ображай, кусай, штовхай - інакше не виживеш. Та повірте, МОЖНА інакше. Нормально, по-людському, з повагою до інших. Тоді й тебе поважатимуть... Подумайте над цим.
Nezgodna
5116 дн. тому
Дідо -- А вас, це КОГО? Країна, себто газета ПОВИННА знати своїх героїв. А то ви вже й план дій на посаді головного на пів року наперед окреслили. А до кого звертатися - не зазначили :) Бо дуже знати хочеться, хто ж у нас такий "щедрий та справедливий" :)
вікторія
5116 дн. тому
Якщо вже бути чесним, то газету розвалив Сорока, який сорок років сидів на теплому місці, розвів корупцію та наблизив до корита нероб і нездар. Це була не газета, це був зіпсований газетний папір. І її треба було реформувати. Дамочка, яка змінила Сороку на цій посаді, лише зробила перший крок. Но як відомо, купку гіпна без протигазу чіпати не можна. Олені Бондаренко тепер треба покликати у цю редакцію справжнього цербера, щоб провести перш за все чистку кадрів, а по-друге, зробити з цього бюлетеню щось схоже на ЗМІ. Таким цербером була і є Ганя Герман. Але , на жаль для Кабміну і на радість колективу "У.К", вона при посаді. Добровольців-самогубців на на редакторське крісло навряд чи знайдеш.
О.Макарський
5117 дн. тому
Багато років УК вдавалося займати достатньо виважену позицію. Та за часів Тимошенко газету було згвалтовано і перетворено на інструмент славословлення Ю.В. Можна зрозуміти колектив, який побоюється, що замість білочервоної Ковтун прийде білосиня мітла, вчинить ще один погром і поверне редакційну політику на 180 градусів. А треба - лише на 90! Чи може Л.Самсоненко це зробити? Коли колеги вважають, що так (а це можна ще й додатково первірити шляхом анонімного опитувння) - дайте людині спробувати, а через кілька місяців можна робити висновки.
Дідо
5117 дн. тому
Панове вчорашні політкаторжани, попросіте призначити мене! Я вас усіх звільню од вашої біди, яка у кого є, а тоді по кастингу прийматиму назад. Ну, мо не всіх, бо вельми дехто з вас учора надси-ався на службі холуйській, то нащо ж нам у новому світлому будущому люди з репнутими штанами? А паче хто яку цяцьку получив ще за тоту службу, то йому пачпорт в руки і вольная, і з прошеніями на поріг не пускатиму. Но сухарі, як кому понадобляться, передам як пить дать, я не жадний, но справедливий.
Сергей Петрович
5117 дн. тому
Дело не в Самсоненке и не в пенсионерах. Та дамочка, которую, слава Богу, "ушли", раздула етот миф, чтоб прикрьгть свое вторжение, кстати, за 4 мес. до пенсии, и иже с собой таких же. И сделать натуральную чистку под свою "команду" и тех, кто ее поставил. А какой пиар она при использовала, чтоб оправдать свои травли людей и их уаольнения, что тут рассуждать, ксть кщк Бог на нее. Но многих "прикупила", из "не пашущих, не сеющих", коих развела без счета, и теперь им хочется изобразить из себя пострадавших и самосохраниться. Но сия иддилия несостоятельна: консервировать красносердечное гнездо под боком никто не будет, я так думаю. Да и с газетой она сделала то, после чего или вечная память или надо думать что-то. Хуже, что с думающими напряг, но сегодняшней верхушке редакции, всей скопом, данная задача не по силам. Ведь на горбах рабов прогресс не совершают, не так ли?..
Льошка
5117 дн. тому
Знаю Самсоненка зі студентських років.Толковий,здібний фахівець. Але такі не потрібні,Бо підлабузники нині в моді.
Nezgodna
5117 дн. тому
Советскому информбюро (человеку и пароходу! :) -- Мне вот непонятно совсем, почему вы решили повысить пенсии людям ИМЕННО за счет наших зарплат? Почему, например,не за счет вашей? Или вы считаете, что у нас тут зарплаты по нескольку десятков тысяч? Так должна вас разочаровать - ничего подобного, хотя это и грусно :) А еще, видимо, вы уверенны, что делаете в жизни более нужное дело, чем мы. А я вот не уверенна в этом. Поэтому не судите... Редактор нам нужен. И даже очень. Но еще очень хотелось бы, что бы это был человек, который реально понимает, как сделать газету читабельной и сплотить коллектив. А Леонид Григорьевич, по моему убеждению, именно такой человек. Вот :)
Olga777
5117 дн. тому
А Моська тем и сильна, что лает на слона... Вікторія, не вам судити особистість Л.Самсоненка, який, до речі, в газеті працює з моменту її заснування і пройшов усі етапи її становлення, а тому, як ніхто інший розуміє проблеми, особливості і структуру газети...І якщо колектив виступає за людину, яка за десяток років себе не дискредитувала, то, мабуть, це свідчить про його високі моральні та професійні якості. Це віра колективу у людину, яка любить газету і зробить усе можливе і неможливе для її розвитку. Для того, щоб газета стала справді державницькою, а не партійною, штабною чи номенклатурною... А те, що вам не сподобався "креатив", то це не піар-акція, а констатація факту, як то кажуть, якщо солдат дослужився до генерала, то напевно, велику зірку отримав не за гарні очі. У журналістиці звання і посади, як ви знаєте, заробляються пером.
советское информбюро
5117 дн. тому
Оказывается,в недрах урядовой газеты прятались герои-диссиденты. Они точили перья против джульки и прятали в широких шатнинах портреты Янека. Столько Павликов Морозовых в одной редакции! О чем спорите, ребята? О редакторе? А он вам нужен? Отдайте деньги налогоплательщикам и закройтесь навсегда. Нет газеты - нет проблем. Зато бабушкам по 5 копеек к пенсиям добавят..
bazilio est
5117 дн. тому
виктории. никак метиш на должность главного ред.? если у тебя в чердаке не то, из чего нельзя лепить пули, то должен понимать, что главное все таки мозги, а не выпендреж. Так называе молодые борзописцы научились только за бабки в конвертах заказуху да джинсу гнать. Аналитика там и вблизи не ночевала. лучше уж тяжеловесные урядовокурьерцы чем разная продажная шваль
Nezgodna
5117 дн. тому
Вікторії -- Ви так переймаєтеся долею "Урядового кур"єра", що в мене складається враження, що вона ЧОМУСЬ вам не байдужа. Цікаво, чому? Ви -- така віддана читачка? Чи, може, прагнете стати новою колегою? Так у чому проблема? Замість капати тут отрутою, напишіть гарний журналістський матеріал і принесіть до редації. СлабО? Чи вже пробували, а вас "забракували"? А ще мене вразила ваша обізнаність щодо того, як, коли і з ким треба пляшку пити. Що, вже дводилося? Цілу пляшку? І як, здоров"я вистачило? :)
вікторія
5117 дн. тому
bazilio est! А "сегодняшнее руководство Кабмина", как вы пишете, прекрасно понимает, что из говна пули не вылепишь. Так что для того, чтобы "Урядрвий" была похожа на газету, а не на обитель почетных пенсионеров и ветеранов куликовской битвы, нужно менять в ней - ВСЕ и ВСЕХ,
вікторія
5117 дн. тому
Nezgodna. А хіба того,щоб зрозуміти, що журналіст нездара, треба обовязково прийти в редакцію, познайомитися с сомсоненками, випити з ними пляшку, а потім потякати, що він геній? Немаю на це ані часу, ані бажання. Про професійну придатність журналістів суджу з того, що вони пишуть, а не з того, що розповідають їхні холуї.
bazilio est
5117 дн. тому
Виктории - а разве лучше, когда команда джульки посадила на голову редакции своего комисара и газету превратили в боевой листок красносердечных демагогов и казнокрадов? если сегодняшнее руководство кабмина сделает то же самое-газету вообще перестанут читать. При предыдущей власти ее не читали на востоке и юге, теперь перестанут - в центре и на западе.
Nezgodna
5117 дн. тому
Шановна, а Ви ОСОБИСТО із Леонідом Григоровичем знайомі? Чи, як у тому анекдоті: співає він погано, сама співака не чула, але мені Вася НАспівав? Цікаво, який "добродій" наспівав Вам усякі дурниці про цю шановану в колективі людину? Не судіть... якщо просто не обізнані з темою. Чи це ваше хоббі - ходити по сайтах і "кусатися" знічев"я? Хоча, мабуть, тут причина в іншому -- скоріше всього, Самсоненко Вам особисто "на хвіст" наступив, от Ви й екстраполюєте своє ставлення до нього на всю редакцію. До речі, пенсіоненів тут зараз мало. Втім, якби колектив не був упевнений у тому, що Самсоненко продовжуватиме лінію творення газети, корисної і цікавої для читачів, то за нього б не підписався.
вікторія
5118 дн. тому
Ну й креатив: "Пройшов шлях від верстальника до зав.відділом"... Кращої характеристики годі й шукати. Ви спробуйте щось з опусів цього колишнього верстальника почитати. В економіці він розбирається ще менше ніж у сучасній верстці газети. Якщо уряд хоче вбити останній гвіздок у труну "Урядового курєра" - нехай кличуть самсоненків, вони забезпечать тихе життя майже 100 інвалідам інтелектуальної праці, які зображують із себе великих журналістів. "Урядовий курєр" - на пенсію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду