Хто «з’їв» «Кримську світлицю»?

24 Березня 2010
43349
24 Березня 2010
11:44

Хто «з’їв» «Кримську світлицю»?

43349
Відкритий лист Українському Урядові, редактору «Кримської світлиці» панові Пилунському
Хто «з’їв» «Кримську світлицю»?

Якщо це так, то у Дереві Життя Українства взагалі, а кримського зокрема, вирубано половину розкішної крони. Бо чого варті партійні газетки, що роздмухують міжусобну ненависть? А от «Кримська світлиця» В. Качули за духом була ідентичною українському характерові: толерантною до опонентів, але, де треба, то і наступальною в ідеології... І таку ми її передплачували на цілий рік. Та «рідні урядовці» порушили нашу угоду й громадянське право на вибір газети та «підсунули» нам картинки й ідею зречення від українства, або поголовне змішування етносів: он, бачте, українець-християнин Каленчук О.П. уже давно перекинувся на іншу віру, назвався Алі Мухамедом, а ви й досі прагнете чогось українського... Спасибі Владиці, що «потішив» нас зворотним переходом мусульман у християнство.



Що ж, у кожній нації є люди, які ходять по життю зиґзаґами, а то й, може, уздріли духовні переваги віри іншого етносу. Таке трапляється, та не є визначальним у людських спільнотах. А Ви, пане Пилунський, думаєте інакше? Чи міркуєте (а, може, за Вас розмірковував «український уряд»?), що нашим російськомовним і татарськомовним друзям не треба вчити державну мову? Тому Ваша газета тримовна? Вважаємо це приниженням українських громадян іншого етнічного походження.


Редакторська стаття « Кримської світлиці» у № 6-7 за лютий досить обтічна, але з неї ми зрозуміли, що «старому» нема вороття. Це вже як і що трактувати, як «старе». Попередня «Кримська світлиця» була давня і своїм змістом зібрала відповідних передплатників... Рідні державники-співзасновники змінили папір і дизайн газети - це похвально. Але ж із картинок на суші й під водою, які превалюють над читвом, ми, дорослі передплатники, вже виросли!


У покараній за українськість газеті «Кримська світлиця» ми ще мали хліб насущний для внуків-правнуків: «Джерельце» раз на місяць і Кримчаночку щотижня у кольорі. А якщо «не нагнеш молодий дубок, то до старого дуба не берися» (народна мудрість). Це ж була чи не найкраща дитяча газетка-сіяч, про яку так майстерно дбав Д. Кононенко. А де тепер літературна сторінка цього ж редактора? Звісно, художні твори можна читати й у книжках! Та не часто беремо їх до рук за браком часу, а от у газеті неодмінно почитаємо. Саме тому й вимагаємо повернути нам передплачену нами «Кримську світлицю» та її редактора Віктора Качулу.



З повагою - група львівських передплатників газети «Кримська світлиця»:
1. Ярослав Гірник - полковник, голова ЛОВ ВОВ,
2. Любов Романюк - Відмінник охорони здоров'я,
3. Олександра Захарків - доцент ЛОІ ППО,
4. Мирослава Зваричевська - Заслужений учитель України,
5. Володимир Королюк - інженер, учасник Другої світової війни,
6. Євгенія Ямінська - музикознавець,
7. Анастасія Гумницька - Заслужений учитель України,
8. Марта Бретун - голова товариства «Рідна школа»
та ще 21 підпис.

 

Журнал «Старожитності та сучасність»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Журнал «Старожитності та сучасність»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43349
Читайте також
13.01.2010 16:10
Анатолій Ковальчук, для «Детектор медіа»
21 775
13.01.2010 13:01
Микола Семена, «День»
19 017
04.01.2010 12:19
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
17 271
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Svidomyi
5140 дн. тому
Між іншим, судове засідання щодо звільнення Віктора Качули з посади головного редактора «Кримської світлиці» перенесено на 5 травня з причини - здійснення додаткового розслідування дій колишнього головного редактора.
Svidomyi
5141 дн. тому
А в мене є інформація, що Качулу посунули заслужено, надто вже з грошима мудрував. Дивно, як його стільки часу терпіли... http://maidan.org.ua/static/krymmai/1269622425.html
Lom
5146 дн. тому
Чи можна вступити двічі у одну і ту ж річку? там вони ще боряться... http://ukrslovo.blogspot.com/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду