Першість у газетному дизайні – у The New York Times, der Freitag, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

18 Лютого 2010
14096
18 Лютого 2010
13:15

Першість у газетному дизайні – у The New York Times, der Freitag, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

14096
Першість у газетному дизайні – у The New York Times, der Freitag, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Міжнародна організація The Society for News Design оприлюднила власну версію лідерів у дизайні з-поміж друкованих ЗМІ, пише інтернет-видання «Корреспондент.net».

 

Експерти ознайомилися з  280 виданнями. До переліку кращих увійшли три газети - The New York Times, der Freitag і Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

Берлінський тижневик der Freitag відмітили за активне використання власних ілюстрацій.

 

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung здобула симпатії членів журі «за сміливий дизайн»: верстка широкоформатної газети змінюється від розділу до розділу: в одному з них публікують кілька фотографій розміром з екран iphone, в іншому - репортаж з галереї відкриває фото картини на майже всю сторінку.

 

 

 

The New York Times кращою назвали за єдиний стиль. Газеті вдається його витримати, незважаючи на широкий спектр висвітлюваних тем і жанрів публікацій

 

За висновками експертів, на якості газетного дизайну позначилася економічна криза. У друкованих ЗМІ стало менше яскравих власних фотографій, їх замінили  загальні плани з фотострічок інформаційних агентств. Зокрема це стосується американської періодики. Крім того, почастішали випадки, коли газети зменшують формат чи  збільшують рекламну площу за рахунок стискання новинного тексту.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.korrespondent.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду