detector.media
18.02.2010 13:15
Першість у газетному дизайні – у The New York Times, der Freitag, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung

Міжнародна організація The Society for News Design оприлюднила власну версію лідерів у дизайні з-поміж друкованих ЗМІ, пише інтернет-видання «Корреспондент.net».

 

Експерти ознайомилися з  280 виданнями. До переліку кращих увійшли три газети - The New York Times, der Freitag і Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

 

Берлінський тижневик der Freitag відмітили за активне використання власних ілюстрацій.

 

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung здобула симпатії членів журі «за сміливий дизайн»: верстка широкоформатної газети змінюється від розділу до розділу: в одному з них публікують кілька фотографій розміром з екран iphone, в іншому - репортаж з галереї відкриває фото картини на майже всю сторінку.

 

 

 

The New York Times кращою назвали за єдиний стиль. Газеті вдається його витримати, незважаючи на широкий спектр висвітлюваних тем і жанрів публікацій

 

За висновками експертів, на якості газетного дизайну позначилася економічна криза. У друкованих ЗМІ стало менше яскравих власних фотографій, їх замінили  загальні плани з фотострічок інформаційних агентств. Зокрема це стосується американської періодики. Крім того, почастішали випадки, коли газети зменшують формат чи  збільшують рекламну площу за рахунок стискання новинного тексту.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.korrespondent.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY