detector.media
15.02.2010 16:46
Суд слухатиме справу щодо загибелі Ігоря Пелиха 19 лютого

19 лютого  у Шевченківському суді міста Києва продовжиться слухання справи щодо загибелі телеведучого Ігоря Пелиха.

 

За інформацією «Газеты по-киевски», у суді вже відбулось кілька засідань щодо цієї справи. Нагадаємо, у цій справі обвинувачується водій автомобіля, в якому загинув журналіст, Олег Кирилов. Обвинувачення винесено за статтею 286, частина 3 Кримінального кодексу України, яка передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років  із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років та за статтею 135, частина 1, через те, що він  залишив постраждалих помирати.

 

Як пише «Газета по-киевски», адвокати Інни Ісакової,  постраждалої у цій аварії, також заявили цивільний позов до обвинуваченого на суму 770 тис. грн. Рідні загиблої Олександри Грінченко також планують домагатись виплати компенсації, але з сумую ще не визначились. А дружина Ігоря Пелиха - Олександра Лозинська підписала відмову від претензій і попросила слідчих не турбувати її викликами на допит та до суду.

 

Як вже повідомляла ТК, Ігор Пелих загинув 8 травня в аварії у Києві. Разом із ним загинула студентка Олександра Колі; інша пасажирка, Інна Ісакова, потрапила до лікарні з тяжкими травмами. Згідно з її свідченнями, водій автівки та діловий партнер Ігоря Пелиха Олег Кирилов разом з компанією у той вечір вживав алкоголь. За словами керівника Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом. Нагадаємо, раніше Олег Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад і упродовж місяця перебував у  лікарні імені Павлова на обстеженні.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY