Визначено майбутніх лауреатів Шевченківської премії

12 Лютого 2010
12303
12 Лютого 2010
16:03

Визначено майбутніх лауреатів Шевченківської премії

12303
Визначено майбутніх лауреатів Шевченківської премії

 

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив остаточний список претендентів на найвищу державну нагороду в галузі літератури, мистецтва, публіцистики та журналістики. Цей перелік найближчим часом має бути подано на підпис Президенту України.

 

Оксана Пахльовська, письменник, культуролог, професор Римського університету «Ла Сап'єнца», науковий співробітник Інституту літератури НАН України  - за книгу публіцистики «Ave, Europa!»

 

Галина Пагутяк, письменниця - за роман  «Слуга із Добромиля»

 

Дмитро Іванов, поет - за книгу поезій «Село в терновому вінку»

 

Михайло Андрусяк, письменник -  за художню трилогію, присвячену визвольним войнам -  «Брати грому», «Брати вогню», «Брати просторів».

 

Микола Бабак і Олександр Найден, митці -  за монографію «Народна ікона Середньої Наддніпрянщини»

 

Віктор Ковтун, художник - за цикл живописних полотен «Мій край - Слобожанщина»

 

Кость Лавро, художник - за ілюстрації до творів вітчизняної літератури та монументальні розписи в Державному театрі ляльок.  

 

Степан Ганжа, килимар - за серію килимів.  

 

Левко Колодуб, композитор - за Симфонію №9 «Sensilis moderno» («Новітні відчуття»), симфонію №10 «За ескізами юних літ», симфонію №11 «Нові береги»

 

Богдан Козак, актор Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької - за виставу «Євангеліє від Тараса» за творами Тараса Шевченка.

 

Розмір грошової частини премії визначається президентським указом. Офіційна церемонія вручення головної мистецької нагороди країни традиційно відбудеться 9 березня в Національній опері.

 

Як відомо, на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2010 року в секретаріат комітету надійшло 51 подання, з яких шорт-лист нагороди сформував 31 претендент. Зокрема серед претендентів були Олексій Довгий, Лесь Танюк, Юрій Терещенко, Михайло Чембержі, Ольга Петрова, Олександр Дубовик, Олег Чорногуз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду