50 молодиків захопили книгарню «Сяйво», викинувши персонал і покупців на вулицю

9 Лютого 2010
13247
9 Лютого 2010
11:07

50 молодиків захопили книгарню «Сяйво», викинувши персонал і покупців на вулицю

13247
50 молодиків захопили книгарню «Сяйво», викинувши персонал і покупців на вулицю

Увечері 8 лютого невідомі захопили книжковий магазин «Сяйво», що на вул. Червоноармійській. Цю інформацію ТК підтвердила заступник директора Решетникова Алла Яківна.

 

«Учора о 19.40 до магазину увірвалися 50 кремезних чоловіків у чорному з центрального та службового входів, виштовхали покупців та персонал магазину на вулицю, фактично викинувши нас на сніг без верхнього одягу, - повідомила Алла Яківна. - Ми викликали міліцію, і нам вдалося знову повернутися до магазину. Молодики тим часом дуже оперативно заварили вітрини залізними щитами». За словами заступника директора, семеро працівників магазину (шестеро жінок і один чоловік) провели ніч у магазині, покликавши на допомогу друзів. Наразі працівників «Сяйва» по черзі працівники міліції запрошують для дачі показань, решта знаходяться в приміщенні магазину, очікуючи на підтримку ЗМІ та народних депутатів. У магазині також залишилося невелика група молодиків.



Правоохоронці з'ясовують подробиці захоплення рейдерами приміщення.

 

Верховна Рада делегувала народних депутатів Кирила Куликова («НУ-НС») та Володимира Яворівського (БЮТ) розібратися у конфліктній ситуації навколо книгарні «Сяйво», повідомляє ProUA.

 

Нагадаємо, що прокуратура міста Києва опротестувала наказ Шевченківської районної державної адміністрації про завершення незаконної процедури приватизації приміщення ТОВ «Книгарня "Сяйво"».

 

Раніше Шевченківська районна рада прийняла рішення «Про приватизацію об'єктів комунальної власності Шевченківського району м. Києва», згідно якого приміщення книгарні включили до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом аукціону.

 

За інформацією прокуратури, внаслідок дій чиновників Шевченківської райдержадміністрації книгарня позбавлена права на участь у приватизації. Зокрема, процедуру провели без належного інформування громадськості та, насамперед, орендаря ("Сяйво"), чим порушили вимоги Закону України «Про приватизацію державного майна».

 

Раніше колектив книгарні «Сяйво», письменники, громадські діячі, народні депутати, журналісти звернувся до президента України Віктора Ющенка з проханням зберегти приміщення, яке було продане у вересні минулого року на аукціоні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13247
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
факт
5161 дн. тому
Вот и повод вновь избранному президенту продемонстрировать свою любовь к литературе и поэзии.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду