Книгарню «Сяйво» повернули громаді

17 Травня 2011
17550
17 Травня 2011
18:02

Книгарню «Сяйво» повернули громаді

17550
Книгарню «Сяйво» повернули громаді

Книгарню «Сяйво», яку ще у вересні 2009 року Шевченківська райрада продала приватній фірмі «Абріль-студіо», повернули громаді. За повідомленням прес-служби мерії, рішення на користь територіальної громади міста ухвалив Господарський суд Києва, пише «Свідомо».

 

Після купівлі, «Абріль-студіо» швидко перепродало приміщення одному з депутатів Київради від «Блоку Катеринчука» - Юрію Сулизі, який є людиною депутата від «Блока Черновецького» В'ячеслава Супруненка. Останнього Генпрокуратура обвинувачує у розбійному нападі і тепер його розшукує, нагадує «Свідомо».

 

«Ми вітаємо таке рішення та сподіваємося на остаточне завершення судових процесів навколо "Сяйва" найближчим часом. Доля цієї книгарні вже давно вийшла за рамки суто приватизаційного конфлікту. "Сяйво" - це не тільки символ грабіжницької приватизації комунального майна, що відбувалася в Києві в останні роки, але й символ зневаги культурними потребами киян на користь несумлінного бізнесу. Тому після завершення судових процесів у цьому приміщенні знов буде відкрито книгарню», - запевнив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов.

 

Нагадаємо, що колектив книгарні «Сяйво» звертався до президента України Віктора Ющенка з проханням зберегти приміщення, яке було продане у вересні 2009 року на аукціоні.

 

Як писала ТК, прокуратура міста Києва опротестувала наказ Шевченківської районної державної адміністрації про завершення незаконної процедури приватизації приміщення ТОВ «Книгарня "Сяйво"». Незабаром 50 молодиків захопили книгарню «Сяйво», викинувши персонал і покупців на вулицю. Новий директор книгарні «Сяйво» заявляв, що не має ніякого відношення до нещодавнього захоплення крамниці невідомими в масках.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду