У Дніпропетровську журналістів силою вивели із заходу представника Тігіпка

6 Лютого 2010
22179
6 Лютого 2010
16:41

У Дніпропетровську журналістів силою вивели із заходу представника Тігіпка

22179
У Дніпропетровську журналістів силою вивели із заходу представника Тігіпка

Сьогодні, 6 лютого, у Дніпропетровську журналістів із застосуванням фізичної сили вивели з заходу, де проводилася зустріч депутата міськради, представника екс-кандидата в президенти Сергія Тігіпка, лідера організації «Громадська сила» Загіда Краснова. Про це повідомляє інформаційне агентство «Новый мост».

 

Зустріч з жителями Ленінського району міста відбувалася всупереч тому, що сьогодні передвиборна агітація заборонена. Як стало відомо журналісту «Нового моста», програма спілкування передбачала обговорення майбутнього другого туру президентських виборів, а також пряму агітацію за одного з кандидатів на пост президента України. Щоб перевірити цю інформацію, на захід намагалися потрапити кореспонденти «Нового моста», газети «Лівий берег» та телестудії «Акцент».

 

 «Спочатку до нас підійшов Андрій Басько, один з активістів "Громадськой сили". - розповідає випусковий редактор ІА «Новий міст» Ігор Божченко. - Він повідомив, що захід закритий для засобів масової інформації, потрапити на нього можна лише за запрошеннями, а журналістів сюди "не кликали". Ми відійшли, а через пару хвилин з'явилися троє міцних охоронців, які в значно грубішій манері запропонували нам вийти. Після цього вони просто узяли нас під руки і вивели з кінотеатру».

 

Відраз уж після інциденту журналісти подали заяву до Ленінського райвідділу ДГУ ГУМВС за фактом неправомірних дій осіб, які забезпечували охорону заходу.

 

Крім того, у Дніпропетровську відбувся брифінг, під час якого кореспонденти оприлюднили своє зверненя до ЗМІ та громадськості із проханням надати оцінку цьому випадку. 

 

«Ми закликаємо правоохоронні органи, колег-журналістів, політичні партії, громадські організації і міжнародних спостерігачів звернути увагу на факт перешкоджання виконання професійних обов'язків групи журналістів дніпропетровських ЗМІ, а також застосування доних фізичної сили, і не допустити порушення Закону про вибори. Вимагаємо від Загіда Краснова вибачитися за дії своїх соратників, а також надати офіційні пояснення з приводу інциденту, що стався», - йдеться у заяві за підписами редакцій «Нового моста», «Лівого берега» та «Акцента».

 

Керівник Дніпропетровської редакції газети «Лівий берег» Ірина Дубініна звернулася до пана Тігіпка  з проханням провести для нього та його підлеглих майстер-клас з роботи зі ЗМІ.

 

ТК продовжує стежити за перебігом подій.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22179
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналист
5211 дн. тому
Хотелось бы в статье увидеть и мнение второй строны.А то как-то все голословно.Стыдно должно быть такому уважаемому сайту за то,что не поинтересовался второй точкой зрения.
Блин
5212 дн. тому
Мероприятие вообще-то закрытое,журналистов не приглашали,и откуда они знают,что там была агитация?Может люди обсуждали цены на сахар или новые тенденции моды,к примеру...Провокацией попахивает. И,вообще,что за манеры вламываться без приглашения в гости...
ДимОК
5212 дн. тому
Не понимаю, почему украинские журналисты проявляют подобную наглость и некомпетентность.. Сплошная "ольгачерваковщина" по стране..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду