detector.media
06.02.2010 16:41
У Дніпропетровську журналістів силою вивели із заходу представника Тігіпка

Сьогодні, 6 лютого, у Дніпропетровську журналістів із застосуванням фізичної сили вивели з заходу, де проводилася зустріч депутата міськради, представника екс-кандидата в президенти Сергія Тігіпка, лідера організації «Громадська сила» Загіда Краснова. Про це повідомляє інформаційне агентство «Новый мост».

 

Зустріч з жителями Ленінського району міста відбувалася всупереч тому, що сьогодні передвиборна агітація заборонена. Як стало відомо журналісту «Нового моста», програма спілкування передбачала обговорення майбутнього другого туру президентських виборів, а також пряму агітацію за одного з кандидатів на пост президента України. Щоб перевірити цю інформацію, на захід намагалися потрапити кореспонденти «Нового моста», газети «Лівий берег» та телестудії «Акцент».

 

 «Спочатку до нас підійшов Андрій Басько, один з активістів "Громадськой сили". - розповідає випусковий редактор ІА «Новий міст» Ігор Божченко. - Він повідомив, що захід закритий для засобів масової інформації, потрапити на нього можна лише за запрошеннями, а журналістів сюди "не кликали". Ми відійшли, а через пару хвилин з'явилися троє міцних охоронців, які в значно грубішій манері запропонували нам вийти. Після цього вони просто узяли нас під руки і вивели з кінотеатру».

 

Відраз уж після інциденту журналісти подали заяву до Ленінського райвідділу ДГУ ГУМВС за фактом неправомірних дій осіб, які забезпечували охорону заходу.

 

Крім того, у Дніпропетровську відбувся брифінг, під час якого кореспонденти оприлюднили своє зверненя до ЗМІ та громадськості із проханням надати оцінку цьому випадку. 

 

«Ми закликаємо правоохоронні органи, колег-журналістів, політичні партії, громадські організації і міжнародних спостерігачів звернути увагу на факт перешкоджання виконання професійних обов'язків групи журналістів дніпропетровських ЗМІ, а також застосування доних фізичної сили, і не допустити порушення Закону про вибори. Вимагаємо від Загіда Краснова вибачитися за дії своїх соратників, а також надати офіційні пояснення з приводу інциденту, що стався», - йдеться у заяві за підписами редакцій «Нового моста», «Лівого берега» та «Акцента».

 

Керівник Дніпропетровської редакції газети «Лівий берег» Ірина Дубініна звернулася до пана Тігіпка  з проханням провести для нього та його підлеглих майстер-клас з роботи зі ЗМІ.

 

ТК продовжує стежити за перебігом подій.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY