detector.media
01.02.2010 15:44
Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко
Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко
На заплановані 1 лютого ЦВКтеледебати між кандидатами у президенти на Першому національному телеканалі Віктор Янукович не прийде - підтвердила у понеділок Ганна Герман, заявивши, що він не братиме участи у «чемпіонаті брехні, який влаштовує Юлія Тимошенко»

Натомість пан Янукович братиме участь у телепрограмі на іншому каналі, а його ефірним часом, як виглядає, скористається Юлія Тимошенко.

 

В оточенні пана Януковича неодноразово заявляли, що він не братиме участи у таких словесних змаганнях, а пані Тимошенко звинувачувала свого опонента в антидемократичності.

 

Закон прямо не зобов'язує кандидатів брати участь у теледебатах, там лише сказано, що дебати організовуються за п'ять днів до другого туру виборів, і, що у разі як хтось відмовиться, то опонент матиме право використати увесь ефірний час.

 

Отож Юлія Тимошенко скоріш за все матиме додатково 50 хвилин телеефіру.

 

Тим часом пан Янукович, у відповідь, планує взяти участь в цей же день в ефірі іншого телеканалу.

 

Але, якби прямі теледебати таки відбулися, які б запитання поставили опоненти один одному?

 

З інтерв'ю Бі-Бі-Сі представників обох політичних сил стало зрозуміло , що дебати можуть перетворитися у звичайний обмін звинувачень.

 

Заступник голови і один з ідеологів ПР Ганна Герман: «Янукович не хоче ніякої відповіді від Тимошенко, бо вона давала ці відповіді протягом п'яти років свого правління. І ці відповіді знають всі люди. Це бідність, це 6 мільйонів безробітних, вона загубила економіку. Це найкраща відповідь, і тому Україна відкинула її».

 

Які запитання поставила б до Віктора Януковича Юлія Тимошенко?

 

 

Представник фракції БЮТ Віктор Таран теж не стримував емоції: «Вона б поставила питання - як він бачить шляхи духовного розвитку України. І тут Янукович, який плутає Гулака Артемовського з Артьомовським, Ахматову з Ахметовою, він би не зміг відповісти. Як і на те, яким він бачить шляхи розвитку українського письменства, культури, освіти. Це для нього було б важче, ніж 10 Межиріч, взятих разом. Яким чином він бачить входження України до ЄС, створення Зони вільної торгівлі? Він є некомпетентним і Європа від України відвернеться, якщо він стане президентом».

 

На думку експертів, теледебати могли б вплинути на вибір кожного четвертого українця.

 

Дехто з аналітиків припускає, що Віктор Янукович, сподіваючись на свою перемогу, не хоче вступати у словесну еквілібристику з Юлією Тимошенко, де вона , мовляв, сильніший оратор.

 

Експерти також переконані, що Юлія Тимошенко, вдало використавши додатковий час в телеефірі, може розставити акценти так, що це може додати їй кілька необхідних балів.

 

Як кажуть оглядачі, теледебати перед першим туром виборів, в яких не брали участи провідні кандидати, не здобули широкого розголосу.

 

Експерти кажуть, що Віктор Янукович має досить спокійно ставитися до теледебатів, адже, на їхню думку, подібна словесна боротьба в грудні 2004 року між ним і Віктором Ющенком не відібрала у пана Януковича рейтингові бали, хоча і проходила не в дуже сприятливих для лідера регіоналів ситуації.

 

Водночас дехто нагадує, що хоча пан Янукович адекватно виглядав під час минулих теледебатів, він все ж їх програв.

 

Віктор Янукович, як лідер опозиції, брав участь разом з Юлією Тимошенко у телепрограмі Шустер Live 2008 року.

 

Олесь Коношевич, Бі-бі-сі, Київ

 

Фото - Бі-бі-сі

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY