NEWSru.ua вийшов з рейтингу Bigmir через недостовірні дані. У Bigmir запевняють: рейтинг об’єктивний

20 Листопада 2009
19007
20 Листопада 2009
10:14

NEWSru.ua вийшов з рейтингу Bigmir через недостовірні дані. У Bigmir запевняють: рейтинг об’єктивний

19007
NEWSru.ua вийшов з рейтингу Bigmir через недостовірні дані. У Bigmir запевняють: рейтинг об’єктивний

Інтернет-видання NEWSru.ua покинуло рейтинг Bigmir. Про це ТК дізналася з офіційного повідомлення компанії. У компанії пояснили, що змушені вдатися до цього кроку, оскільки протягом тривалого часу Bigmir недостовірно відображає географію відвідувачів сайту NEWSru.ua.

 

«У порівняні з іншими системами підрахунку інтернет-аудиторії, Bigmir щоденно занижує нашому сайту українську аудиторію на 6-7 тисяч відвідувачів. Зокрема, 30 жовтня розбіжність між показниками Bigmir і LiveInternet взагалі сягнула 17 тисяч відвідувачів», - заявили в NEWSru.ua, додавши, що це не схоже на нормальну похибку.

 

Як пояснив ТК технічний директор Bigmir Павло Жданов, різні рейтинг-системи застосовують різні алгоритми підрахунку трафіку, що зумовлює відмінності в даних. «Зокрема, наша відтинає анонімні проксі і запити без "рефералів". Однак система працює абсолютно однаково для всіх близько 100 тисяч учасників і спільний рейтинг, а точніше - позиція в ньому відносно один одного адекватно відображає об'єктивну картину», - зазначив він.

 

За словами пана Жданова, Bigmir було відомо про невдоволення NEWSru.ua і вони намагалися пояснити клієнтам причини. Однак, за словами представників компанії NEWSru.ua, протягом двох місяців технічні служби Bigmir ніяк не намагалися ліквідувати наявні похибки в підрахунку трафіку.

 

«Ми не вважаємо дану ситуацію конфліктною, однак вважаємо неприпустимим робити преференції для окремо взятих сайтів і підправляти об'єктивну картину», - зауважив Павло Жданов. Bigmir запропонувала NEWSru.ua проведення додаткового аналізу їхніх особистих даних, але за грошову компенсацію на виконання індивідуального замовлення. NEWSru.ua не пристала на цю пропозицію і вирішила покинути рейтинг.

 

«Мова не йшла ні про яку переробку або корегування - ми ніколи не торгували і не будемо торгувати позиціями в рейтингу. Він безкоштовний, доступний і однаковий для всіх. Ми відкриті для будь-яких контактів і, за можливості, готові приділити час, провести консультації, аналіз трафіку, виконати індивідуальні вибірки з баз даних тощо, однак слідуємо бізнес-логіці», - додав технічний директор Bigmir.

 

Як нагадують у Bigmir, компанія має досвід вирішення спірних питань. Кілька років тому була претензія від топ-20 гравців рейтингу, що вони бачать проблему в поділі сайтів на українські і неукраїнські. За результатами круглого столу з найбільшими гравцями Bigmir протягом 6 місяців змінював системи оцінки і відмовився від правила рахувати українським той сайт, якому щонайменше 70% трафіку дає Україна і введи глву систему фільтрації, у якій позиція відображається згідно з абсолютною часткою українського трафіку. Тобто зараховуються всі хости-джерела, але рейтинг формується тільки за українською часткою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду