Нацрада побачила ознаки агітації на каналах з 18 по 25 січня

29 Січня 2010
24534
29 Січня 2010
09:30

Нацрада побачила ознаки агітації на каналах з 18 по 25 січня

24534
Нацрада побачила ознаки агітації на каналах з 18 по 25 січня

Протягом тижня з 18 по 25 січня Нацрада не зафіксувала на телерадіоканалах поширення політичної реклами та агітації (вона була забороненою в цей період). Зате вона зафіксувала поширення «матеріалів з ознаками передвиборної агітації, що були оформлені як окремі самостійні елементи ефіру, без посилань та означення "політична реклама" чи "політична агітація"». Про це Нацрада повідомляє в черговому листі до Центральної виборчої комісії.

 

За результатами моніторингу 18 січня о 7:26 в ефірі Національної радіокомпанії України зафіксовано трансляцію ролика «Два роки це занадто довго...», який був ідентифікований як соціальна реклама, проте містив музичний супровід, який використовувався у політичних рекламних роликах одного з претендентів.

 

22 січня о 19:00 в ефірі Національної телекомпанії України та Рівненської ОДТРК у прямому ефірі транслювалася програма зі Львова «Народне віче, день соборності України», яка містила ознаки передвиборної агітації за одного з кандидатів.

 

22 січня о 22:10 в ефірі Чернігівської ОДТРК транслювався фільм «Подвійна ходка», який раніше іншими телерадіоорганізаціями презентувався як політична агітація.

 

Станом на 25 січня Національна рада отримала два звернення від телерадіокомпаній щодо ситуації в їхньому ефірі, які виникли внаслідок розміщення агітаційних матеріалів.

 

Як повідомив на брифінгу 17 січня заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, 2 лютого заплановане засідання Ради національної безпеки й оборони, присвячене виборам. На ньому будуть присутні представники Національної ради, які доповідатимуть про ситуацію з телерадіопростором у період виборів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду