ЦВК передала Генпрокуратурі матеріали Нацради про «Мультличности» на «Первом канале»

9 Грудня 2009
18662
9 Грудня 2009
16:36

ЦВК передала Генпрокуратурі матеріали Нацради про «Мультличности» на «Первом канале»

18662
ЦВК передала Генпрокуратурі матеріали Нацради про «Мультличности» на «Первом канале»

Центральна виборча комісія звернулася до Генеральної прокуратури з приводу наявності на двох каналах іноземного походження, присутніх в українських кабельних мережах, матеріалів, які можна розцінювати як агітацію. Про це на брифінгу 9 грудня повідомив в. о. голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко.

 

«Ми відповідно до закону проінформували ЦВК про зафіксовані нами під час моніторингу ознаки порушень. А вони звернулися до Генеральної прокуратури. Зокрема, щодо анімаційної програми "Мультличности" на "Первом канале"», - уточнив він.

 

Нагадаємо, що героями програми «Мультличности» 15 листопада були іграшкові  персонажі представників  української політичної еліти, учасників виборчого процесу. Нацрада помітила в цьому порушення українського виборчого законодавства і звернулася до ЦВК.

 

Також пан Мирошніченко, повідомив, що Нацрада розбирається зараз з іншими порушеннями. «Наприклад, антиреклама одного з кандидатів замовлена іншим кандидатом на двох радіостанціях.. Коли почали розбиратися, виявилося, що це йшло в блоках, які не відокремлені як політична реклама», - розповів він. За його словами, Нацрада повідомить обох суб'єктів, які й вирішуватимуть, як розбиратися далі. На думку Андрія Мирошніченка, ситуація може бути об'єктом судового розгляду.

 

Заступник голови Нацради, голова робочої групи з питань контролю за дотриманням законодавства про вибори Президента Юрій Плаксюк під час засідання Нацради 9 грудня відзвітував колегам, що до Нацради надійшов запит від штабу Юлії Тимошенко щодо порушення однією з телерадіоорганізацій у місті Ровеньки Луганської області правил агітації. Зараз Нацрада з'ясовує це питання. Загалом пан Плаксюк відзначив зменшення кількості ознак порушень.

 

На думку Андрія Мирошніченка, цьогорічна кампанія не має жорстких порушень в агітаційній частині, водночас ЗМІ знайшли новий формат роботи з кандидатами. «Новини тепер складаються з певного переліку кандидатів. Ми розуміємо, на яких умовах це відбувається, але зафіксувати це неможливо. Але найголовніше - забезпечити рівний доступ, щоб усі гралися за одними правилами», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду