detector.media
29.01.2010 09:30
Нацрада побачила ознаки агітації на каналах з 18 по 25 січня

Протягом тижня з 18 по 25 січня Нацрада не зафіксувала на телерадіоканалах поширення політичної реклами та агітації (вона була забороненою в цей період). Зате вона зафіксувала поширення «матеріалів з ознаками передвиборної агітації, що були оформлені як окремі самостійні елементи ефіру, без посилань та означення "політична реклама" чи "політична агітація"». Про це Нацрада повідомляє в черговому листі до Центральної виборчої комісії.

 

За результатами моніторингу 18 січня о 7:26 в ефірі Національної радіокомпанії України зафіксовано трансляцію ролика «Два роки це занадто довго...», який був ідентифікований як соціальна реклама, проте містив музичний супровід, який використовувався у політичних рекламних роликах одного з претендентів.

 

22 січня о 19:00 в ефірі Національної телекомпанії України та Рівненської ОДТРК у прямому ефірі транслювалася програма зі Львова «Народне віче, день соборності України», яка містила ознаки передвиборної агітації за одного з кандидатів.

 

22 січня о 22:10 в ефірі Чернігівської ОДТРК транслювався фільм «Подвійна ходка», який раніше іншими телерадіоорганізаціями презентувався як політична агітація.

 

Станом на 25 січня Національна рада отримала два звернення від телерадіокомпаній щодо ситуації в їхньому ефірі, які виникли внаслідок розміщення агітаційних матеріалів.

 

Як повідомив на брифінгу 17 січня заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, 2 лютого заплановане засідання Ради національної безпеки й оборони, присвячене виборам. На ньому будуть присутні представники Національної ради, які доповідатимуть про ситуацію з телерадіопростором у період виборів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY