Помер Роман Купчинський

19 Січня 2010
10921
19 Січня 2010
22:23

Помер Роман Купчинський

10921
Помер Роман Купчинський

19 січня у Вашингтоні (США) після тяжкої хвороби на 66-му році життя помер колишній довголітній директор української служби «Радіо Свобода» Роман Купчинський.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», 1991 року Роман став директором української редакції, коли ця радіокомпанія ще містилась у Мюнхені. Під його керівництвом українська «Свобода» розбудувала широку мережу журналістів на Заході й в Україні. 1992 року за ініціативи Романа в Києві був відкритий корпункт «Радіо Свобода».

 

2002 року Роман перейшов на аналітично-дослідницьку роботу в «Радіо Свобода» і став головним редактором «Звіту про організовану злочинність і корупцію». Його статті про українсько-російські відносини, російську енергетику й корупцію в енергетичній царині пострадянського простору були опубліковані в цілій низці наукових видань.

 

Останнім часом Купчинський працював в американському фонді «Джеймстаун», де зокрема досліджував діяльність російського «Газпрому». Купчинський є автором звіту «Російський зріджений газ - майбутнє поле геополітичної битви».

 

Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінгтон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями.

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, друзям та колегам померлого. Вічна пам'ять.

 

«Детектор медіа»

 

Фото «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10921
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
dr.Lightman
5216 дн. тому
R.I.P
ATA
5218 дн. тому
Я вдячна цій Людині за його достойну працю на Радіо Свобода. Світла пам'ять
O.K.
5218 дн. тому
R.I.P.
Letoslov
5218 дн. тому
" Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінктон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями." З обох боkiв шанцiv хвилина мовчання...
pokalchuk
5219 дн. тому
R.I.P.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду